Komentara: 14
Pregleda: 4625

Arsić: Dostojno reprezentujemo grad i državu, očekujemo da to bude cenjeno!

24.08.2021. u 15:55h
Izvor: Subotica.com
Arsić: Dostojno reprezentujemo grad i državu, očekujemo da to bude cenjeno!

Fudbalerkama Spartaka, šampionkama Srbije, izmakao je plasman u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. „Golubice“ su nesrećno poražene u finalnom meču devete kvalifikacione grupe od prvaka Holandije, Tventea i okončale takmičenje na međunarodnoj sceni.

Predsednik Ženskog fudbalskog kluba "Spartak", Zoran Arsić, obratio se javnosti nakon okončanog učešća u eminentnom takmičenju i utakmice koja se retko viđa.

- Ne postoji režiser ni scenarista koji je mogao da režira ovakav „film“, kao što je bio finalni meč sa Tventeom. Znali smo za snagu našeg protivnika, koliko je moćan, bogat, kakave igračice ima, ali smo u Holandiju otišli sa nadom i verom da možemo uraditi mnogo više nego što je iko u Srbiji očekivao. Jedino smo mi verovali u senzaciju i bili nadomak nje. Sve smo uradili što smo mogli, napravili smo iznenađenje i vodili sa 3:0, što niko nije uspeo nakon čega su holandski mediji napisali da se Tvente provukao kroz „iglene uši“. Znali smo vrednost Tventea i kakav napad ima. Holandija je zemlja odakle je prvak Evrope u ženskom fudbalu, vicešampion sveta, učesnik Olimpijskih igra. Tri napadača Tventea su tri najbolje igračice Holandije i njihove poteze čovek može samo da isprati aplauzom. Iako smo pretrpeli poraz posle 120 minuta igre, ponosan sam na igračice i sve što su uradile. Ne mogu da zamerim bilo šta devojkama jer su odigrale utakmicu veoma hrabro, ali se u fudbalu i ovako nešto dešava. One su naš ponos, kao i svi ovi ljudi koji vode tim. Ostajemo u kompletnom sastavu što se tiče stručnog štaba, igračica. Radimo dalje i idemo u nove pobede – rekao je Arsić.

Arsić: Dostojno reprezentujemo grad i državu, očekujemo da to bude cenjeno!

U konkurenciji visokobudžetnih protivnika i u novom formatu takmičenja za Ligu šampiona, Subotičanke su u Holandiji dostojno reprezentovale svoj grad i državu. Njihov doprinos je veći ako se uzme u obzir da Spartak ima godišnji budžet od skromnih 4,5 miliona dinara, što nije dovoljno za normalno funkcionisanje sportskog kolektiva, čijih 150 igračica se takmiči u četiri kategorije na nivou države, a sa njima radi 12 profesionalnih trenera.

- Ovo je bio veliki izazov za nas, ali mora da se shvati da su novi format Lige šampiona pravili veliki i bogati za njih. Da li mi pripadamo tamo to je pitanje za one na višem nivou? Mi smo u Holandiju otišli kao prvacii Srbije, ne mesne zajednice. Nije nas niko ni pitao da li nam treba nešto i da li nam treba neka pomoć. Govorim sa pozicije kluba kome je predsednik države uručio Orden za posebne zasluge ne za Grad Suboticu, nego za državu. Mi predstavljamo Srbiju u Evropi i svetu ne samo Suboticu. Ne može klub sa 150 devojčica koje se nadmeću u četiri uzrasne kategorije na nivou države, sa 4,5 miliona dinara da bude ravnopravan sa klubovima koji imaju milionske budžete – ističe Arsić - Najbolje što Srbija ima u ženskom fudbalu je ovde. Godinama Spartak pobeđuje u državi, u Evropi. Svi pričaju o Evropi, a mi idemo u nju i dovodimo je u Suboticu. Dovodimo velikane, Bajern, Volfsburg, Atletiko Madri, igramo sa Tventeom i mnogim drugim klubovima. Zaslužuje to malo više poštovanja.

Arsić: Dostojno reprezentujemo grad i državu, očekujemo da to bude cenjeno!

Arsić se zahvalio na podršci koju ŽFK "Spartak" ima u svom gradu.

- Hvala onima koji su nam pomogli na bilo koji način da reprezentujemo grad, pokrajinu i državu - rekao je prvi čovek Kluba. - Okrećemo se obavezama u prvenstvu Superlige Srbije, čiji start je zakazan za predstojeći vikend, a prioritetni cilj kluba biće odbrana duple krune.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4625
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

zoran arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.