Komentara: 10
Pregleda: 2269

Apel za odgovorno ponašanje u saobraćaju - uzmite bezbednost u svoje ruke!

22.03.2024. u 09:33h
Izvor: Subotica.com
Apel za odgovorno ponašanje u saobraćaju - uzmite bezbednost u svoje ruke!

U cilju ukazivanja na značaj poštovanja saobraćajnih propisa, prilagođavanja vožnje uslovima puta i potrebe konstantne koncentracije za volanom, ali i značaja bezbednog putovanja i transporta dece, Policijska uprava Subotica apelovala je na sugrađane vozače da se odgovorno ponašaju u saobraćaju i tako zaštite sebe i indirektno druge učesnike.

- Od početka godine na putevima na teritoriji koju pokriva naša Uprava (Grad Subotica, Bačka Topola i Mali Iđoš) u saobraćajnim nezgodama povređeno je 44 osoba, dok su nažalost smrtno stradala četiri učesnika u saobraćaju, većina ovih su naši sugrađani - zaključuju iz Policijske uprave Subotica. - U više od polovine nezgoda sa stradalima uticajni faktor je bila neprilagođena brzina. Činjenica je da vam brzina neće uštedeti vreme već će vam, naprotiv, ostaviti manje vremena da reagujete na opasnost na putu.

Apel za odgovorno ponašanje u saobraćaju - uzmite bezbednost u svoje ruke!

U bezbednosti značajan faktor je obezbeđivanje svih putnika u slučaju nezgode, zato su česte akcije saobraćajne policije usmerene ka ovom segmentu.

- Činjenica je da propisno vezan sigurnosni pojas i propisan i bezbedan prevoz dece u vozilu, u slučaju saobraćajne nezgode, za 2/3 smanjuje opasnost od stradanja, zato vežite pojas, bezbedno prevozite decu jer sigurnost je na prvom mestu - ističu u policiji. - Takođe napominjemo da je pažnja na putu ključ bezbednosti, mobilni telefon tokom upravljanja vozilom odvlači pažnju sa bezbednosti na ekran, zato ostavite telefon dok ste u saobraćaju i uzmite vašu bezbednost u vaše ruke.

Apel za odgovorno ponašanje u saobraćaju - uzmite bezbednost u svoje ruke!

Podsećamo, u toku je pojačana kontrola učesnika u saobraćaja tokom  koje će policija sprovoditi kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog preticanja,  upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenja zaštitne kacige od strane vozača dvotočkaša.

Kako se u narednim nedeljama na drumovima širom Srbije očekuje povećani priliv putnika zbog predstojećih Uskršnjih praznika, ovo je ujedno upozorenje za potrebom povećane pažnje i opreznosti u saobraćaju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 10
Pregleda: 2269
Povezane teme

saobraćajna hronika

saobraćajna policija

saobraćajna nesreća

bezbednost u saobraćaju

bezbednost saobraćaja

vezivanje bezbednosnog pojasa

saobraćajna nezgoda

saobraćajna kontrola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.