Komentara: 42
Pregleda: 20101

Andrija Kopilović proneverio crkveni novac, saopštila Subotička biskupija

15.09.2011. u 18:15h
Izvor: RTV Yueco
Andrija Kopilović proneverio crkveni novac, saopštila Subotička biskupija

Monsinjor doktor Andrija Kopilović, župnik subotičke župe Marija Majka Crkve u Aleksandrovu je otišao u prevremenu penziju zbog pronevere novca koji je pripadao crkvi, piše u saopštenju Subotičke biskupije.

”Nakon utvrđivanja činjenica i okončanja procesa pred Biskupijskom komisijom, formiranom za ispitivanje ovog slučaja, subotički biskup mons. dr Janoš Penzeš potpisao je odluku kojom je mons. Dr Kopiloviću do daljeneg zabranjeno vršenje svećenićke službe u javnosti. Razrešen je svih dosadašnjih crkvenih službi, što znači da mu u javnosti više nije dozvoljeno da nastupa u ime Katoličke crkve. 

Mons. dr Kopilović ne može da boravi ni u jednoj župi na teritoriji Subotičke biskupije, a ista ima obavezu da mu osigura izdržavanje”, zaključuje se u saopštenju koje je potpisao portparol Subotičke biskupije, Mirko Štefković.

Povezane vesti:
- Andrija Kopilović razrešen svih crkvenih funkcija

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 42
Pregleda: 20101
Povezane teme

andrija kopilović

subotička biskupija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.