Komentara: 16
Pregleda: 3125
Foto

Ambasador Švedske u poseti Subotici

14.05.2019. u 13:37h
Izvor: Subotica.com
Ambasador Švedske u poseti Subotici

Saradnja Subotice i švedskog grada Sandviken traje već godinama i ima poslovni karakter, sa brojnim projektima koje realizuju preduzimljivi ljudi, i na njenim temeljima i iskustvima može da se razvija partnerstvo i između drugih gradova u Srbiji i Švedskoj – zaključak je današnje posete ambasadora Švedske Jana Lundina našem gradu.

- Neke projekte završavamo, neki su u toku, saradnja Subotice i Sandvikena traje već godinama i mnogo toga smo naučili, kako mi od njih tako i oni od nas - istakao je gradonačelnik Bogdan Laban posle sastanka sa ambasadorom Lundinom.  - Ambasadora je interesovalo ulaganje u zaštitu životne sredine, ulaganje u banju Palić, obavestili smo ga da je tu intenzivan rad, naročito na projektu sa nemačkom KfW bankom i izgradnji veles centra i akva parka. Pohvalili smo se da ove  godine krećemo u izgradnju novog fudbalskog stadiona, projekat  je gotov i očekujemo da ovo leto krenemo sa izgradnjom, da „Spartak“ bude domaćin u Subotici da ne mora ići u Novi Sad ili Beograd.

Ambasador Jan Lundin je treći put sam u Subotici i, kako kaže, vidi napredak što se tiče infrastrukture, ali i nezaposlenosti, koja je sada znatno niža nego što je bila ranije.

- Vidim da dolaze investitori što mi je jako drago i voleo bih da se i švedski investitori pridruže. Saradnja Subotice i Sandvikena je izuzetno efikasna i mogli da razgovaramo o sličnoj saradnji između drugih gradova. Švedska svake godine ulaže oko 14 miliona evra u bilateralnu saradnju sa Srbijom i želimo da nastavimo tim put bar još pet godina i zato gledamo kako je to funkcionisalo da bi formirali kriterijume za novi period saradnje – objasnio je ambasador Lundin. – Iskustvo iz Subotice je dragoceno u tom pogledu i ono može da napreduje, naročito u oblasti zaštite životne sredine i na Paliću. Drago mi je što svaki put kad dođem vidim da je bolje nego pre i to je dobro, tako bi trebalo da bude i ubuduće.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 3125
Povezane teme
bogdan laban svečani prijem
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.