Komentara: 16
Pregleda: 3662
Foto

Ambasador Švedske u poseti Subotici

14.05.2019. u 15:37h
Izvor: Subotica.com
Ambasador Švedske u poseti Subotici

Saradnja Subotice i švedskog grada Sandviken traje već godinama i ima poslovni karakter, sa brojnim projektima koje realizuju preduzimljivi ljudi, i na njenim temeljima i iskustvima može da se razvija partnerstvo i između drugih gradova u Srbiji i Švedskoj – zaključak je današnje posete ambasadora Švedske Jana Lundina našem gradu.

- Neke projekte završavamo, neki su u toku, saradnja Subotice i Sandvikena traje već godinama i mnogo toga smo naučili, kako mi od njih tako i oni od nas - istakao je gradonačelnik Bogdan Laban posle sastanka sa ambasadorom Lundinom.  - Ambasadora je interesovalo ulaganje u zaštitu životne sredine, ulaganje u banju Palić, obavestili smo ga da je tu intenzivan rad, naročito na projektu sa nemačkom KfW bankom i izgradnji veles centra i akva parka. Pohvalili smo se da ove  godine krećemo u izgradnju novog fudbalskog stadiona, projekat  je gotov i očekujemo da ovo leto krenemo sa izgradnjom, da „Spartak“ bude domaćin u Subotici da ne mora ići u Novi Sad ili Beograd.

Ambasador Švedske u poseti Subotici

Ambasador Jan Lundin je treći put sam u Subotici i, kako kaže, vidi napredak što se tiče infrastrukture, ali i nezaposlenosti, koja je sada znatno niža nego što je bila ranije.

- Vidim da dolaze investitori što mi je jako drago i voleo bih da se i švedski investitori pridruže. Saradnja Subotice i Sandvikena je izuzetno efikasna i mogli da razgovaramo o sličnoj saradnji između drugih gradova. Švedska svake godine ulaže oko 14 miliona evra u bilateralnu saradnju sa Srbijom i želimo da nastavimo tim put bar još pet godina i zato gledamo kako je to funkcionisalo da bi formirali kriterijume za novi period saradnje – objasnio je ambasador Lundin. – Iskustvo iz Subotice je dragoceno u tom pogledu i ono može da napreduje, naročito u oblasti zaštite životne sredine i na Paliću. Drago mi je što svaki put kad dođem vidim da je bolje nego pre i to je dobro, tako bi trebalo da bude i ubuduće.

Ambasador Švedske u poseti Subotici

Izvor: Subotica.com
Prijem za ambasadora Švedske Prijem za ambasadora Švedske Prijem za ambasadora Švedske Prijem za ambasadora Švedske Prijem za ambasadora Švedske Prijem za ambasadora Švedske Prijem za ambasadora Švedske Prijem za ambasadora Švedske
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 3662
Povezane teme

bogdan laban

svečani prijem

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.