Komentara: 18
Pregleda: 2386

Ambasador Hrvatske posetio ustanove i institucije hrvatske manjine

21.05.2021. u 10:52h
Izvor: Subotica.com  / Hrvatska riječ
Ambasador Hrvatske posetio ustanove i institucije hrvatske manjine
Foto: NIU "Hrvatska riječ"

Ambasador Hrvatske u Beogradu Hidajet Biščević sa saradnicima posetio je juče Suboticu i sastao se sa predstavnicima institucija i ustanova hrvatske manjine u našem gradu, s ciljem da se upozna sa njihovim radom, prenosi nedeljnik "Hrvatska riječ".

Po rečima Bišćevića razgovaralo se o političkom i društvenom životu Hrvata u Srbiji, sa posebnim osvrtom na političku zastupljenost ove manjine u izvršnim organima na nivou APV i Republike Srbije. Na sastanku je dogovorena bolja koordinaciju između diplomatskih predstavništava Hrvatske i Hrvatskog nacionalnog saveta. Bišćević smatra, između ostalog, da se o Hrvatima u Srbiji govori samo kada se dogodi nešto negativno, i da to uključivanje njihovih predstavnika u izvršnu vlast neće promeniti.

Predsednica Hrvatskog nacionalnog saveta, Jasna Vojnić, zahvalila se Ambasadoru na poseti i poruci koju je doneo da Hrvatska nastavlja brigu o svojim građanima u Srbiji. Vojnić je istakla i da su razgovarali o velikim projektima, među kojima je svakako i izgradnja "Hrvatske kuće" u Subotici za koju je nedavno položen kamen temeljac.

Sastanku je prisustvovao i Tomislav Žigmanov, predsednik DSHV-a, koji je takođe izrazio zahvalnost na podršci hrvatskoj zajednici u Srbiji, istakavši da se zajedničkim delovanjem postižu bolji rezultati.

Ambasador Biščević je nakon posete Hrvatskom nacionalnom savetu, posetu sa saradnicima nastavio u Novinsko izdavačkoj ustanovi "Hrvatska riječ", zatim Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata i Demokratskom savezu Hrvata u Vojvodini.

Izvor: Subotica.com / Hrvatska riječ
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 2386
Povezane teme

hrvatsko nacionalno veće

ambasador hrvatske

hrvatska nacionalna manjina

hrvatski nacionalni savet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.