Komentara: 29
Pregleda: 5365

Ambasador Francuske: Subotica primer multikulturalnosti

07.12.2012. u 16:48h
Izvor: RTV Yueco
Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio boravio je danas u radnoj poseti Subotici.
Ambasador Francuske: Subotica primer multikulturalnosti

U Gradskoj kući ambasador je imao sastanak sa gradonačelnikom i predsednicom Skupštine grada i njihovim saradnicima na kojem se razgovaralo o mogućnostima i daljem produbljivanju saradnje u sferi ekonomije i obrazovanja. Nakon sastanka, ambasador Denio uručio je odlikovanje porodici tragično nastradalog pripadnika Legije stranaca Gorana Frankovića.

Nakon što je u njoj boravio kao turista, ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio danas je boravio u radnoj poseti Subotici. Nakon razgovora sa čelnicima lokalne samouprave, ambasador je istakao da je Subotica i u evropskim okvirima primer multikulturalnog i kulturno bogatog grada.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić istakao je zadovoljstvo činjenicom da je posle dužeg vremena ovo prva poseta jednog francuskog visokog zvaničnika, a da je ova samo jedan u nizu poseta ambasadora evropskih zemalja Subotici, što je po njemu dokaz da je Subotica u diplomatskim krugovima prepoznata kao lider u privlačenju investicija.

Pored privredne saradnje, razgovaralo se i na temu unapređenja saradnje u oblasti obrazovanja.

Nakon razgovora sa gradskim čelnicima, ambasador Francuske uručio je odlikovanje porodici tragično nastradalog Gorana Franjkovića. Franjković je izgubio život 2011. godine u Avganistanu kao pripadnik francuske “Legije stranaca”, a ovim je Francuska još jednom želela da oda počast tragično nastradalom vojniku.

 

Ambasador Francuske na fakultetu

Ambasador Francuske: Subotica primer multikulturalnosti

Ambasador Francuske posetio je u Ekonomski fakultet u Subotici gde je studentima održao kratko predavanje na temu odnosa između Srbije i Francuske, kao i na temu trenutne krize u Evropi i odnosa Francuske i Nemačke.

Studenti su imali prilike da postavljaju pitanja ambasadoru, koji je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti konverzacije sa mladim ljudima, koji su budućnost ovoga grada i države. Kada je reč o Ekonomskom fakultetu ovo je samo nastavak dobre prakse, gde ambasadori koji dolaze u naš grad, posećuju i studente ovog fakulteta. Prethodnih godinu i po dana fakultet su posetili ambasadori Izraela, Nemačke, Rusije, a sada i ambasador Francuske.

 

Izvor: RTV Yueco

Dodela ordena Legije stranaca porodici poginulog Gorana Franjkovića

Dodela ordena Legije stranaca porodici poginulog Gorana Franjkovića Dodela ordena Legije stranaca porodici poginulog Gorana Franjkovića Dodela ordena Legije stranaca porodici poginulog Gorana Franjkovića Dodela ordena Legije stranaca porodici poginulog Gorana Franjkovića Dodela ordena Legije stranaca porodici poginulog Gorana Franjkovića Dodela ordena Legije stranaca porodici poginulog Gorana Franjkovića Dodela ordena Legije stranaca porodici poginulog Gorana Franjkovića Dodela ordena Legije stranaca porodici poginulog Gorana Franjkovića
Pogledaj ostale fotografije

Prijem delegacije ambasade Republike Francuske

Prijem delegacije ambasade Republike Francuske Prijem delegacije ambasade Republike Francuske Prijem delegacije ambasade Republike Francuske Prijem delegacije ambasade Republike Francuske Prijem delegacije ambasade Republike Francuske Prijem delegacije ambasade Republike Francuske Prijem delegacije ambasade Republike Francuske Prijem delegacije ambasade Republike Francuske
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 5365
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

goran franjković

ambasador francuske

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.