Komentara: 39
Pregleda: 11107
Video

Akva park ponovo tema Skupštine grada

07.03.2024. u 08:50h > 11:19
Izvor: Subotica.com
Akva park ponovo tema Skupštine grada

Iako zvanično nije bio među tačkama za razmatranje, akva park na Paliću ponovo je dospeo u žižu interesovanja odbornika, kao deo tačke koja se ticala Turističke organizacije Subotice. Ovoga puta pitanje je bilo njegovo funkcionisanje i isplativost po sadašnjim cenama.

- Investicija se smatra isplativom ili neisplativom ne samo po tome ako u kratkom periodu povrati uloženi novac, već i po tome šta donosi društvenoj zajednici. Ta društvena isplativost je u slučaju akva parka je mnogo bitniji, a svoje prave rezultate će doneti za nekoliko godina. On nije građen za građane Subotice i okoline već za celu republiku a računamo i na strane goste. Zahvaljujući njemu gosti će sigurno duže boraviti u Subotici i Paliću i biće oslonac za razvoj turizma – poručio je Imre Kern, zamenik gradonačelnika. – Akva park je izdat u zakup po pravilniku Odluke o izdavanju poslovnog prostora za tu delatnost. Jedan deo je izdat za sport i rekreaciju, drugi za zdravstvene usluge a treći je ugostiteljski deo. Tu su različite cene i površine i tako je formirana cena za celokupan prostor.  Sve je učinjeno po pravilima. Bio je javni poziv, bila je samo jedna ponuda, moli su i drugi da konkurišu. Nemam tačan podatak od broju posetilaca, vikendom je on uglavnom pun. U zimskom periodu nema veliki kapacitet, ali ono što sam čuo od posetilaca je da su veoma zadovoljni, naročito velnes ponudom, a siguran sam kada proradi i priprema hrane da će biti još bolje.

Akva park ponovo tema Skupštine grada

Po mišljenju Miroslava Milojevića, odbornika Pokreta za građansku Subotici, po sadašnjim cenama zakupa akva park će biti isplativ za 500 godina. Takođe, zamerke su iznete i na to što se ne zna broj posetilaca koji su do sada boravili u njemu.

- Ako 15 miliona podelite sa 2.500 evra, koliko je zakup, onda dobijete skoro pet vekova za koliko će biti isplativ. Od samog početka sve oko akva parka urađeno pogrešno, sa mirisom korupcije i kriminala, što je na kraju zataškano.  Ali mi vidimo da je cena sa pet miliona evra, koliko je bilo na početku, stigla do 15. On nije projektovan da radi u zimskim uslovima, u skučenom prostoru, na parkingu vidimo samo nekoliko kola. Ako letnji meseci ne izvuku zakupce, biće u problemu – smatra Milojević.

Akva park ponovo tema Skupštine grada

Odbornici su usvojili Odluku o pristupanju izmeni Statuta grada, korišćenju sredstava iz Fonda za zaštitu životne sredine, kao i podizanju spomenika Šandoru Petefiju u Bačkim Vinogradima.

 

Snimak 44. sednice Skupštine grada:

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 39
Pregleda: 11107
Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.