• Pregleda: 4335

Aktivne mere zapošljavanja

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike i Nacionalna služba za zapošljavanje, otpočeli su u subotu realizaciju programa aktivnih mera zapošljavanja za 2013.godinu.
Aktivne mere zapošljavanja

U ovoj godini, za mere aktivne politike zapošljavanja iz republičkog budžeta izdvojeno je 3,4 milijarde dinara, a biće objavljeni javni pozivi za subvencije za samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta, zatim za programe Stručna praksa 2013 i Sticanja praktičnih znanja u 2013. godini, kao i za sprovođenje javnih radova i obuke za potrebe poslodavca.

Biće nastavljena i realizacija mera za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Sredstva za ove namene će biti obezbeđena iz budžetskog fonda za zapošljavanje ovih lica u iznosu od 700 miliona dinara. Biće objavljeni javni pozivi za sprovođenje javnih radova na kojima se angažuju osobe sa invaliditetom, Javni konkurs za dodelu subvencije zarade za zapošljavanje osoba sa invaliditetom bez radnog iskustva i Javni konkurs za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima.

Javni pozivi za sprovođenje javnih radova biće otvoreni do 26. aprila a svi ostali do utroška predviđenih sredstava. Cilj je da se ove godine zahvaljujući aaktivnim merama i programima podrške zaposli 70.000 nezaposlenih lica.

Detaljnije informacije mogu se naći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje http://www.nsz.gov.rs

Izvor: RTV City

povezane teme

11
ocu platu a ne poso Odgovori
nije meni problem to što sam nezaposlen već mi je poblem to što ne dobijam platu ! Kada mogu i oni u raznim JKP i JP preduzećima dobijati platu a da ništa nerade mogli bi i nezaposlenima davati plate !!!
tetka Odgovori
E evo novih gluposti Nac. službe za zapošljavanje. Još jedna stvar kojom pokrivaju tobožnju potrebu za njihovim postojanjem.
ZANA Odgovori
Da vidimo baš šta će se od ovoga ostvariti i ko će se zaposliti. Tražim posao!
mad max Odgovori
a mogli bi da ostrije kontrolisu privatne firme kojima rade judi a godinama ih ne prijave i platu dobiju u kovertama ne placaju porez ni nista.razbolis i dok si bolestan ne dobijes ni dinar nemas osiguranje a ni zdrastvenu knjizicu.nisi niko ni nista a radis ko crnac za par hiljada a ovi Romi vise dobijaju socialni pomoc i deciji dodatak a na rade nigde.
ne radi Odgovori
Platu ne mogu dobiti oni koji ne rade. Možda poneki koji NERADI. Jer,
ide u osnovnu!
mali Odgovori
Koliko osoba sa invaliditetom zaposljavaju gradska uprava,katastar,socijalno jkp ili toplana da mozda turisticka organizacija nema nameru da zaposli nekog sa invaliditetom ,tako da na ovu temu je jako licimerno da neko uzima u usta ljude koji nose teret svoje sudbine i niko nesme da uzme sebi za pravo luksuz da pokusava da sebi prikupi poene na osnovu prazni prica u kojima sebe uzdize kao dobrotvora koji ce ih zaposliti
kojot Odgovori
Напредњаци отпочели са програмом запошљавања свих образовних профила...
opetja Odgovori
Ja se nadam,da cu ovog leta ili najkasnije ove godine uspeti da nadjem posao u Subotici jer ova godina mi je zadnja,sledece godine ako ne nadjem nista napustam Srbiju i Suboticu sto ne zelim,ali bicu prisiljen. Zelim da zapocnem svoj sopstevi zivot,ali trenutna situacija mi to ne dozvoljava i zao mi je zbog toga,jer volim Suboticu.
Pera Odgovori
Te pare u željeznice i infrastrukturu ulažite,javni radovi!!!
htz Odgovori
Nadam se da je ovo Labudova pesma velikog majstora Mlađe.
sos Odgovori
@ ocu platu a ne poso;

ne, da neces dobiti platu,vec ako zelis zdravstveno osiguranje a nalazis se na evidenciji nezaposlenih,platices mesecno 2.600,00 dinara za osiguranje .tako da ti nedaj boze da se kao nezaposlen jos i razbolis tek onda ces videti kako musa dere JARCA.!!!
@
KADA SE OKONCA AKCIJA;''aktivnih mera zaposljavanja'', dobro bi bilo da se gradjani obaveste,KO, GDE ,KADA , KOLIKO,POD KOJIM USLOVIMA JE ZAPOSLENO ,NE SAMO INVALIDA VEC I STRUKTUARNO, RADNO SPOSOBNIH,OBRAZOVANIH I MANJE OBRAZOVANIH i na kraju kako je utrosen novac dobijen za podsticaj zaposljavanja....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.