Komentara: 11
Pregleda: 4913

Aktivne mere zapošljavanja

01.04.2013. u 19:28h
Izvor: RTV City
Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike i Nacionalna služba za zapošljavanje, otpočeli su u subotu realizaciju programa aktivnih mera zapošljavanja za 2013.godinu.
Aktivne mere zapošljavanja

U ovoj godini, za mere aktivne politike zapošljavanja iz republičkog budžeta izdvojeno je 3,4 milijarde dinara, a biće objavljeni javni pozivi za subvencije za samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta, zatim za programe Stručna praksa 2013 i Sticanja praktičnih znanja u 2013. godini, kao i za sprovođenje javnih radova i obuke za potrebe poslodavca.

Biće nastavljena i realizacija mera za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Sredstva za ove namene će biti obezbeđena iz budžetskog fonda za zapošljavanje ovih lica u iznosu od 700 miliona dinara. Biće objavljeni javni pozivi za sprovođenje javnih radova na kojima se angažuju osobe sa invaliditetom, Javni konkurs za dodelu subvencije zarade za zapošljavanje osoba sa invaliditetom bez radnog iskustva i Javni konkurs za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima.

Javni pozivi za sprovođenje javnih radova biće otvoreni do 26. aprila a svi ostali do utroška predviđenih sredstava. Cilj je da se ove godine zahvaljujući aaktivnim merama i programima podrške zaposli 70.000 nezaposlenih lica.

Detaljnije informacije mogu se naći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje nsz.gov.rs

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 4913

Povezana vest

Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.