Komentara: 12
Pregleda: 2599
Foto

Aktivna starost korisnika - najznačajniji cilj Gerontološkog centra

22.02.2019. u 12:40h
Izvor: Subotica.com
Suština života korisnika koji borave u ustanovama socijalne zaštite, nije spokojna, već aktivna starost, odnosno da im se pruže kvalitetni sadržaji koji će odgovarati njihovim željama, potrebama i interesovanjima. U tom cilju, danas je u Gerontološkom centru započela edukacija za stručne radnike i terapeute kako bi se informisali o vodećim tendencijama radno okupacione terapije za odrasle i stare.
Aktivna starost korisnika - najznačajniji cilj Gerontološkog centra

Kakav odnos sredina neguje prema starosti, takva je i sama starost našeg društva, reči su Tatijane Grncarski, direktorke Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu, kojima je ukazala na potrebu edukacije stručnih radnika u sistemu socijalne zaštite, kako bi osluškujući želje i potrebe korisnika kreirali sadržaje koji će im omogućiti aktivnu i ispunjenu starost.

- Najveći problem jeste motivacija korisnika, zbog čega moramo imati individualni pristup kod svih aktivnosti koje želimo da ponudimo. Sve što je nametnuto, što mislimo ili pretpostavljamo da je najbolje za njih, sigurno nije dobro rešenje. Zbog toga, te aktivnosti moraju da dolaze od samih korisnika, jer su oni centar zbivanja u svakoj ustanovi i u svemu se moramo voditi njihovim željama, potrebama i interesovanjima. Ne smemo zaboraviti da ćemo i mi, jednoga dana, doći u treće doba, zbog čega se moramo potruditi da taj kvalitet života bude dostojan čoveka - poručila je Grncarski.

Aktivna starost korisnika - najznačajniji cilj Gerontološkog centra

U Gerontološkom centru Subotica, trenutno je zaposleno 15 visokoobrazovanih stručnjaka koji se bave radno okupacionom terapijom, odnosno aktivnim slobodnim vremenom korisnika, što je, kako je istakao direktor dr Nenad Ivanišević, ono što ovu ustanovu socijalne zaštite izdvaja od svih drugih na teritoriji Severnobačkog okruga.

- Ideja je da i u budućnosti nastavimo da edukujemo naš stručni kadar i današnja edukacija imala je za cilj da od najstručnijih ljudi na teritoriji AP Vojvodine čujemo koje su to nove tendencije i mogućnosti razvoja radno okupacione terapije, upravo da bi smo zadržali vodeću ulogu u pružanju usluga starim licima na teritoriji Severnobačnog okruga - istakao je dr Ivanišević.

Aktivna starost korisnika - najznačajniji cilj Gerontološkog centra

Edukaciju na temu "Radno okupaciona terapija u ustanovama za odrasle i starije" organizovao je Pokrajinski zavod za socijalnu zaštitu, a bila je namenjena stručnim radnicima i terapeutima iz svih gerontoloških centara u okrugu.

Izvor: Subotica.com
Najava edukacije "Radno okupaciona terapija u ustanovama za odrasle i starije" Najava edukacije "Radno okupaciona terapija u ustanovama za odrasle i starije" Najava edukacije "Radno okupaciona terapija u ustanovama za odrasle i starije" Najava edukacije "Radno okupaciona terapija u ustanovama za odrasle i starije" Najava edukacije "Radno okupaciona terapija u ustanovama za odrasle i starije" Najava edukacije "Radno okupaciona terapija u ustanovama za odrasle i starije" Najava edukacije "Radno okupaciona terapija u ustanovama za odrasle i starije" Najava edukacije "Radno okupaciona terapija u ustanovama za odrasle i starije"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 12
Pregleda: 2599
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

edukacija

briga o starima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.