Komentara: 22
Pregleda: 3081

Akcionari Slobodne zone traže svoja prava

06.08.2015. u 17:47h
Izvor: RTV City
Akcionari Slobodne zone Subotica uputili su pismo premijeru Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću i  i ministru privrede Željku Sertiću, u kom ukazuju na nepravilnosti i kako je rečeno, kriminalne radnje u poslovanju ovog akcinonarskog društva.
Akcionari Slobodne zone traže svoja prava

Lažno predstavljanje preduzeća kao uspešnog , iako je  ono u dugovima, knjiženja prodatih akcija kao prihoda umesto kao kapitala, dividende koje nisu nikada dodeljene, naduvani platni spiskovi pojedinih zaposlenih, malverzacije sa vrednošću  gradskog zemljišta kako bi se utajio porez samo su neke od pojedinosti  koje se prikrivaju , a na koje su  na današnjoj konferenciji za medije skrenula pažnju  dva od njenih  10 osnivača, Lasko Boni i Slavko Krstić.  

Slobodna zona Subotica je osnovana 1996. godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću. Osnivači su bili tadašnja Opština Subotica , Sever i 8 privrednih subjekata iz privatnog sektora. Određeno je da osnivački kapital iznosi 5 000 tadašnjih nemačkih maraka i da svako od osnivača ima pravo jednak udeo u vlasničkoj strukturi  preduzeća.

Kako je rečeno, nelegalnom dokapitalizacijom tadašnje opštine Subotica i Severa na čijem prostoru je u prve tri godine poslovala Zona, osnivački kapital akcionara je umanjen i sa pojedinačnih 10 procenata, njima je pripala trećina. Akcionari smatraju da su tokom godina više puta izigrani kao i da im je na nezakonit način umanjen udeo u preduzeću. Od Vlade traže  zakonitost i svoja prava, a kako je rečeno, još jedan u dugom nizu nezakonitih poteza  jeste namera da se deo vlasništva nad Slobodnom zonom u visini od 1,4 procenta osnivačkog kapitala proda isključivo  Pokrajini, iako pravo preče kupovine pripada osnivačima tj, sadašnjim akcionarima.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 3081
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.