Komentara: 4
Pregleda: 6738

Akcija pešačenja - "Zima u Subotičkoj peščari" u nedelju

24.02.2017. u 10:14h
Izvor: Subotica.com
Planinarski klub "Spartak" organizuje još jednu sportsko-rekreativnu akciju pešačenja kroz Subotičku peščaru pod nazivom "Zima u Subotičkoj peščari", a održava se u nedelju i svi su pozvani.
Akcija pešačenja - "Zima u Subotičkoj peščari" u nedelju

Kako se navodi u pozivu subotičkih planinara, okupljanje učesnika je u nedelju, 26. februara, na okretnici Kelebija (državna granica) do 8 časova. Iz organizacije preporučuju dolazak na polazno mesto prigradskim autobusom, linijom 22 koja sa glavne autobuske stanice u Subotici polazi u 7.30 časova (Autobus staje na stajalištima u gradu  kao što su "Patrija", "Lifka"...).

Nakon pozdravne reči vodiča (Zoran Vukmanov) kreće se na pešačenje trasom markirane pešačke staze kroz Subotičku peščaru, odnosno rutom Kelebija, državna granica - Krivoblatska šuma - jezero Majdan - Daščanska šuma - peštanska pruga - Šištak - Makova sedmica - strelište - Radanovačka šuma - jezero Tresetište - Palić, Majkin salaš - Palić, centar

Dužina cele staze je oko 32 km, predviđen završetak pešačenja je oko 15.30 časova. Iz Planinarskog kluba "Spartak" napominju da ko ne može ili ne želi da pešači celu trasu može da se isključi na nekoliko mesta i vrati se za grad gradskim autobusom (Srpski šor, Makova sedmica, Veliki Radanovac...)

Što se tiče učešća, poziv je otvoren za sve zainteresovane, bez obzira da li su članovi PK, ali uz napomenu da pažljivo procene svoje mogućnosti. Kao i ranije, za pešačenje preporučuje se nošenje dovoljne količine vode (1-2 litre) jer na većem delu staze nema mogućnosti da se dopuni, kao i da se odeća i obuća prilagodi vremenskim uslovima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 6738
Povezane teme

planinarski klub spartak

subotička peščara

pešačenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.