• Pregleda: 2779

Akcija: "Domaćinstva bez duvanskog dima"

Akcija: "Domaćinstva bez duvanskog dima"

Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica u povodu obeležavanja 31. januara- Nacionalnog dana bez duvanskog dima organizuje niz aktivnosti u saradnji sa Domom zdravlja, Apotekom i Crvenim krstom. U četvrtak će u „Trgoprometu 024“ od 9-12 časova biti sprovedena akcija pod nazivom :„Sigurno okruženje za našu decu: 100% bez duvanskog dima“.

Tokom ove akcije sugrađanima će moći besplatno da izmere krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, meriće se koncentracija ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu i deliće se saveti o prevenciji pušenja, kao i saveti o načinu odvikavanja od pušenja. U petak će biti održana tribina „Sadržaj cigarete“ za učenike osnovne škole „Petefi Šandor“ u Bačkim vinogradima.

U nedelju od 15-17 časova na Gradskom klizalištu će biti sprovedena akcija „Dobar izbor: domaćinstva bez duvanskog dima“. U Zavodu su danas podeljene nagrade najboljim subotičkim osnovcima za likovne radove na temu „Domaćinstva bez duvanskog dima“.

Slogan ovogodišnjeg Dana bez duvanskog dima je „Domaćinstva bez duvanskog dima“.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

5
Nazalost ali tako je Odgovori
Znam da cu dobiti puno "ne svidja mi se" ali evo
Najbolja prevencija tj zastita od duvanskog dima je cena.
Stavite da su cigare 400-500 dinara :-D.

Ali razumem je da su cigare jedan bitan faktor u ekonomiji srbije, a pogotovo Subotice (sverc komerc) od koga "svi imamo korist".
Xmen Odgovori
Sidte ljudi, zapalite jednu, i smirite živce ! Nisu pušači kolera ovog sistema, ima tu mnogo većih bolesti !
lakumity103 Odgovori
A kako bi bilo da povedete akciju: cetvoroclana porodica radnickih primanja svaki dan sita? Dosadni ste vise sa tim anti-pusackim kampanjama. Ne kazem da niste u pravu, samo mislim da kod nas ima mnogo bitnijih problema u ovom momentu.
ARK TRON Palić Odgovori
Kad se poklopilo da je dan bez duvanskog dima baš u četvrtak 31.01.2013., pridružujemo se i mi akciji jednim laganim trčanjem u prirodi:
http://www.tron.org.rs/sadrzaj/tron-trening-trka-cetvrtkom-6km
persa Odgovori
Vreme je da se svi zapitamo da li nam se i dalje puši?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.