Komentara: 0
Pregleda: 1219

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Željezničkom naselju i Čantaviru

17.01.2022. u 10:33h
Izvor: Subotica.com
Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju organizuje Služba za transfuziologiju Opšte bolnice u saradnji sa Crvenim krstom Subotice, održaće se u naredna dva dana u Čantaviru i MZ "Željezničko naselje".
Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Željezničkom naselju i Čantaviru

Akcija u Čantaviru održaće se u utorak od 8 do 10 časova u zgradi Parohije, dok će dragocenu tečnost građani moći dati u sredu od 7,30 do 9,30 časova u MZ "Željezničko naselje".

Na akciju mogu da se odazovu sve zdrave osobe uzrasta od 18 do 65 godina, a pre davanja krvi, potrebno je da imaju lagani doručak, da unesu dovoljno tečnosti i da budu odmorni, zbog čega se dan ranije ne preporučuje jaka fizička aktivnost.

Za one koji su preležali infekciju kovid-19 bez simptoma, mogu da daju krv nakon 14 dana. Oni koji su imali lakšu kliničku sliku, mogu nakon mesec dana, dok oni koji su imali tešku kliničku sliku treba da sačekaju šest meseci pre nego što se odazovu na akciju.

Što se tiče vakcinacije, odnosno revakcinacije i buster doze, svi koji su primili vakcine "Fajzer-Biontek", "Moderna" i "Sinofarm" mogu bez odlaganja da daju krv, a oni koji su primili "AstraZeneku" i "Sputnjik V" neka sačekaju dve nedelje od vakcinacije, odnosno revakcinacije i buster doze.

Prilikom dolaska na akciju, organizatori mole građane da se pridržavaju protivepidemijskih mera, te da obavezno nose zaštitnu masku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1219
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.