• Pregleda: 2503

Akcija besplatne kontrole zdravlja "Selu u pohode" sutra na Paliću

Zdravstvena akcija "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!" održaće se sutra, 19. septembra, u prostorijama Mesne zajednice Palić, u ulici Splitska aleja 1. Tokom prepodnevnih časova, sugrađani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.
Akcija besplatne kontrole zdravlja "Selu u pohode" sutra na Paliću

U okviru zdravstvene akcije "Selu u pohode", svi zainteresovani sugrađani će sutra, od 8 do 11 časova, moći da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI), dok će lekari deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja.

Osim kontrole zdravlja, zdravstveni vaspitač Zavoda za javno zdravlje će sa decom predškolskog uzrasta, u vrtićima "Kalimero", "Visibabe" i "Kekec" na Paliću, održati radionice na temu "Zašto srce voli kretanje?", dok će volonteri Crvenog krsta sa učenicima nižih razreda OŠ "Miroslav Antić" održati edukacije na temu "Trgovina ljudima".

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica već sedmu godinu u nizu organizuju ovu akciju, s ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.