Komentara: 5
Pregleda: 3488

69 godina u braku

09.11.2011. u 15:54h
Izvor: RTV Yueco
69 godina u braku

Najstariji sugrađanin u Subotici ima 100 godina, najstarija sugrađanka 102 godine, dok je za sada najduži bračni staž staž u Subotici 69 godina. Nagrade za ove tri kategorije juče su dobilo četvoro penzionera na završnoj svečanosti manifestacije “Za sunčanu jesen života” koja je održana u amfiteatru Crvenog krsta.

Pavao Mačković i njegova supruga Mara Mačković punih 69 godina su u bračnoj zajednici. Iako mnogima ovo zvuči neizvodljivo, pogotovo u današnje vreme, njihov recept sasvim je jednostavan. Ljubav, poštenje i iskrenost tri su stvari koje brak održavaju stabilnim.

Na završnoj svečanosti manifestacije “Sunčana jesen života” okupio se veliki broj penzionera koju u uživali u muzici i provodili se, kako i sami kažu, skoro kao nekada.

Najstariji sugrađanka je gospođa Marija Berenji koja je u septembru napunila 102 godine, kao i Irena Rozencvajg koja je baš na jučerašnji dan napunila isto toliko godina. Najstariji sugrađanin je Đoka Anović, koji je drugog septembra napunio čitav vek postojanja, isto kao i Ladislav Bogešić.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3488
Povezane teme

crveni krst

sunčana jesen života

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.