Komentara: 0
Pregleda: 1626

67 godina od oslobođenja Subotice

11.10.2011. u 01:44h
Izvor: RTV Yueco
67 godina od oslobođenja Subotice

Povodom 67 godina od kako je Subotica oslobodjena od fašističkih snaga u Drugom svetskom ratu, na spomenik žrtvama fašizma, kao i na spomenik palim Crvenoarmejcima položeni su venci. Obeležavanju godišnjice prisustvovao je i ministar odbrane Dragan Šutanovac, kao i garda Vojske Srbije koja je izvela promenadni defile kroz grad, kao i egzercir na Trgu slobode, gde se ukupio veliki broj gradjana.

Venac je prvi na spomenik žrtvama Fašizma položio ministar odbrane Dragan Šutanovac, uz zvuke reprezantativnog orkestra garde Vojske Srbije. Zatim je venac položila gradska delegacija, predvođena gradonačelnikom i predsednikom GO SUBNORA. Venac su položile i delagacije ambasade Ukrajine, ambasade Belorusije, delagacija konzulata republike Hrvatske, Antifašistički savez Republike Mađarske, Pokrajinski odbor SUBNORA, kao i mnogi drugi....Nakon toga iste delegacije položile su vence i na spomenik palim Crvenoarmejcima na Pravoslavnom groblju.

Veliki broj Subotičana ukupio se na Trgu kako bi uživao u performansu garde Vojske Srbije, koji je trajao nekih tridesetak minuta. Vojnici vojske Srbije na ovaj način prikazali su dicsiplinovanost i profesionalnost, a mnoge od sugrađana prolazila je jeza gledajući ove mlade momke.

Sve ovo upriličeno je povodom godišnjice oslobođenja našeg grada od fašističkih agresora davne 1944. godine, kojem je po prvi put prisustvovao ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1626
Povezane teme

oslobođenje grada subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.