Komentara: 1
Pregleda: 1442

60 godina SUBNOR-a

22.12.2008. u 13:21h
<p>Savez udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata, op&scaron;tinskog odbora Subotica, danas je u amfiteatru Otvorenog Univerziteta obeležio 60-tu godi&scaron;njicu od osnivanja SUBNOR-a.</p>
60 godina SUBNOR-a

Na svečanosti su dodeljena priznanja istaknutim članovima, i učenicima subotičkih osnovnih škola koji su učestvovali na likovnom i literalnom konkursu na temu oslobodjenja Subotice od fašizma.

Svečanost je otvorio Predsednik gradskog odbora Vladimir Večić, koji je govorio o oslobodilačkim borbama i osnivanju SUBNOR-a. Ova organizacija je osnovana kao društveno-politička i takav status je imala sve do 90-ih godina, do raspada Jugoslavije. Na konkurs je pristiglo 176 radova učenika subotičkih osnovnih škola. Pravo na učešće su imali učenici nižih i viših razreda, a stvarali su likovne i literalne radove na temu oslobodjenja Subotice od fašizma.

Izložbu ovih radova su sugradjani imali priliku da vide u vestibilu gradske kuće. Savez udruženja boraca narodno oslobodilačkog rata je po osnivanju brojao 260.000 članova. Danas ovo udruženje deluje samo u Srbiji i to u 184 opštine, a broj članova se drastično smanjio.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1442
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.