Komentara: 9
Pregleda: 5340

60 godina "Elektroremonta"

11.10.2013. u 16:33h
Izvor: RTV City
Kada se 1953. iz „Severa“ kao samostalni deo izdvojio „Elektroremont“ imao je svega tridesetak zaposlenih i malo ko je očekivao da će ovo preduzeće prerasti u jednog od najvećih remontera na polju elektičnih mašina i uređaja na prostoru bivše Jugoslavije. Svaka naredna decenija donosila je nove programe i nova radna mesta a osamdesetih „Elektroremont“ kreće u osvajanje stranih tržišta.
60 godina "Elektroremonta"

2005. „Elektroremont“ je privatizovan i kupljen od strane italijanskog preduzeća AEG (Applicazioni Elettriche Generali) koje je jedno od vodećih u ovoj oblasti na italijanskom tržištu.

Danas „Elektroremont“ zapošljava 144 radnika, raspolaže sa 2500 kvadratnih metara hala i poseduje modernu opremu za mašinsku obradu, izradu namotaja, vakuum impregnaciju, balansiranje i ostalu opremu potrebnu za proces remonta i održavanja električnih mašina i uređaja. U okviru proslave 60 godina postojanja direktor i vlasnik preduzeća izrazili su svoju zahvalnost partnerima i dobavljačima kao i gradonačelniku i lokalnoj samoupravi na pruženoj podršci.

Karmine Taralo 
direktor „Elektroremont A.D.“
„Činjenica je da smo došli do ovih rezultata zahvaljujući vašoj pomoći, zahvaljujući pomoći najviših organa i svih ostalih.“

Domeniko Fučito
vlasnik „Elektroremont A.D.“
„Zahvaljujem svima što su verovali u nas tokom ovih 60 godina, što ste imali poverenja u nas. Nadam se da će tako biti i u sledećih 60 godina.“

60 godina "Elektroremonta"

Gradonačelnik Dulić je istakao da je ključ uspeha ove firme višedecenijsko kvalitetno poslovanje i oslanjanje na kompetentne ljude zbog kojih je „Elektroremont“ postala jedna od vodećih firmi u ovoj oblasti na prostorima bivše SFRJ.

Modest Dulić 
gradonačelnik Subotice
„Meni je zadovoljstvo što sam danas u fabričkom krugu jedne od retko uspešnih privatizovanih firmi u našem gradu. Jer najveći poklon vlasnika leži u činejnici da zahvaljujući njihovoj predanosti je ispoštovan čitav socijalni program i celokupan plan aktivnosti nakon privatizacije. Zahvaljujući tome je nastavljen je proizvodni proces, ljudi su ostali na svojim radnim mestima ali su se zapošljavali i proširivali proizvodni kapaciteti, rasle ambicije što je za Suboticu koja svoj kredibilitet temelji na dobroj elektro-industriji jako značajno.“

 

Izvor: RTV City
60 godina "Elektroremonta" 60 godina "Elektroremonta" 60 godina "Elektroremonta" 60 godina "Elektroremonta" 60 godina "Elektroremonta" 60 godina "Elektroremonta" 60 godina "Elektroremonta" 60 godina "Elektroremonta"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 5340
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.