Komentara: 1
Pregleda: 1806

55. "Berbanski dani" u Hajdukovu za vikend

12.09.2023. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Trodnevna manifestacija, najstarija u ovom delu Bačke, koja okuplja voćare, vinogradare, proizvođače vina, medare, cvećare, zanatlije sa subotičko-horgoške peščare ove godine će se održavati od 15. do 17. septembra.
55. "Berbanski dani" u Hajdukovu za vikend

Berbanski dani su atraktivna privredno-turistička manifestacija koja se tradicionalno održava u Hajdukovu povodom završetka radova u vinogradima i voćnjacima. 55. put po redu, proslavlja ne samo berbu grožđa već svih plodova koji dospevaju početkom jeseni.

Proslava tradicionalno okuplja više hiljada posetilaca iz okolnih mesnih zajednica, koji vole tradicionalne običaje, druženje, seoski turizam, sport, ukusan zalogaj i kvalitetno vino.

Negujući staru tradiciju proslave, manifestacija će biti ispunjena bogatim kulturnim, sportskim i vašarskim programom. Okuplja proizvođače voća, ručnih radova, tradicionalnih slatkiša i vina. Sadržajna privredno-turistička manifestacija će pružati prijatno opuštenje svim posetiocima.

55. "Berbanski dani" u Hajdukovu za vikendSvečano otvaranje je u petak u 18 časova, nakon čega sledi otvaranje izložbe dečjih crteža "Blago jeseni" i predstavljanje knjige Tereza Lerinca.

Vikend program u subotu od 9 časova otvara promocija aktivnosti Crvenog krsta za decu, kada i na malom terenu FK "Vinogradar" počinje tradicionalni fudbalski turnir za veterane.

Susret motorista biće od 10 časova, a defile motora od14 časova. Od 11 časova biće organizovano besplatna kontrola pritiska i šećera u krvi. U standardnom terminu, tačno u podne, počinje porodični ručak, a ove godine kuvaće se pasulj, govelji gulaš, ovčiji paprikaš sa kupusom i roštilj. Od 20 časova je retro žurka.

Nedeljni program počinje u 10 časova, u 12 je porodični ručak (isti meni kao dan ranije), dok će u 14 časova da se održi nastup kulturno-umetničkih društava. U kasnije popodnevnom programu, od 17,30 časova, nastupiće pevač Nađ Fero.

U okviru manifestacije će biti postavljena izložba voća i povrća poljoprivrednih proizvođača iz Subotice i okoline, uz mogućnost degustacije proizvoda.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1806
Povezane teme

berbanski dani na hajdukovu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.