• Pregleda: 5037

54 nova radna mesta za Subotičane

54 nova radna mesta za Subotičane

U prvom lokalnom programu zapošljavanja Subotičana posao će dobiti 54 lica. Komisija je odobrila 11 programa poslodavaca koji su dobijali po radnom mestu subvencije od 130.000 dinara. Grad i republika za ovaj program izdvojili su 7,84 miliona dinara. Odobreni su uglavnom projekti iz programa proizvodnje i to iz gradskih i prigradskih naselja.

Mitra Đurić je jedna od 11 poslodavaca kojima je kroz program Lokalnog plana za zapošljavenje odobren novac. Planira da zaposli četiri nova radnika koji će u naredne dve godine da imaju siguran posao.

Grad je iz budžeta izdvoji četiri miliona dinara za nova radna mesta kroz Lokalni plan za zapošljavanje, a Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja iz republičkog budžeta odobrilo dodatnih 3,84 miliona dinara. U subotičkoj Filijali za zapošljavanje kažu da su posebne subvencije dodeljivali za teže zapošljive kategorije u koje spadaju žene, mladi do 30 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, ili starija lica od 50 godina. Subvencije po radnom mestu iznosile su 130.000 dinara, plus 20.000 ukoliko se radi o teže zapošljivim kategorijama.

Ugovori između grada, subotičke filijale i poslodavaca biće potpisani u naredne dve nedelje. Ovim ugovorima obezbeđena su 54 nova radna mesta u naredne dve godine.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

7
jovami Odgovori
Lose je i to veoma lose, jer poslodavci iskoriste te bonuse, iskoriste istovremeno i tu mladu decu iliti omladinu i kad prodje godinu dana sutnu ih kao da nista nije bilo, jer niko ne stiti vise radnike!!!
BAĆO Odgovori
Svaka čast, APLAUDIRAM
PEEEEDEEESET ČEEEETIRI RADNA MEEEEESTA,svaka čast lokalnoj samoupravi.
MAJKO KUPI MI TOP....
fifi Odgovori
to je originalno.. jednostavno fantasticno..
ova vlast je prvoklasna.. molim da se i sledeci put glasa za nju.. jos s onih 1000 eura koje smo dobili od akcija i nakupovali se svega i svacega
ovih 54 ce nas izvuci iz g..... u naredne dve godine
abc Odgovori
Prvo me interesuje, ko su ti poslodavci, koji ce dobiti ove pare, posto se vec desilo da su za dan dva poslali radnike kuci, bez para, bez icega, a nisu se mogli zaposliti, jer po NSZ su bili u radnom odnosu. I nek se doda jedan WC, tj. jos dve nule (5400). To bi bilo nesto...
CIRINELA Odgovori
Da bi ova vest imala smisla treba da nas obaveste o sledećem.
1.Koliko je samo prošlog i predproslog meseca radnika ostalo bez posla ( da nebi slagali ko što umeju samo 56 radnika Ljutova je ostalo na ulici )
2. Imena preduzeća koja su dobila nepovratna sredstva
Sve ostalo je manipulacija i hvalisanje pred izbore.
oki Odgovori
ostavke !
ggggggggg Odgovori
ma ovi nisu normalni,bravvvvvvvvvvvvvo majstore 54 radna mesta,to je sasvim dovoljno za Suboticu....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.