• Pregleda: 2563

5,5 miliona dinara iz Pokrajinskog fonda za Službu pomoći i nege u kući

Vlada Vojvodine obezbedila je 5,5 miliona dinara za Službu “Pomoć i nega u kući” Gerontološkog centra. Rešenje je direktoru ove ustanove socijalne zaštite Nenadu Ivaniševiću danas uručio Tomislav Bogunović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.
5,5 miliona dinara iz Pokrajinskog fonda za Službu pomoći i nege u kući

Tako će naši stariji sugrađani i osobe koje imaju potrebu za negom u kući, a ima ih 6.500,  i u toku ove godine moći da koriste usluge Gerontološkog centra i njegovih klubova u Malom Bajmoku, Tavankutu, Starom i Novom Žedniku, Đurđinu,  Maloj Bosni i Bajmoku.

Pomenuta brojka svrstava subotički Gerontološki centar na prvo mesto pružaoca ove usluge u Srbiji  u odnosu na broj stanovnika. Jedna od rasprava koje su obeležile usvajanje gradskog budžeta za ovu godinu bila je i rasprava na ovu temu. Naime od 2006. godine ova usluga je u gradskom budžetu dobila status redovne usluge Gerontološkog centra i zaključno sa prošlom godinom ona je u potpunosti finansirana iz gradske kase.Gerontološki centar planira, s obzirom na povećan broj zahteva za prijem u ustanovu, za usluge ishrane, uslugu pomoći i nege lica po kućama i druge usluge, da nastavi sa razvojem i širenjem mreže centara za pružanje svojih usluga u narednom periodu.

Izvor: RTV City

povezane teme

12
bibi Odgovori
I naravno Džej!
bora Odgovori
Samo mi nešto nije jasno,ako je već smanjen budžet grada i gos Ivanišević nije dobio tih famoznih 5,5 miliona za gerantološki centar zašto je morao da ukida gerantološke klubove po prigratskim mesnim zajednicama.Još jedna politička igra ds-a,a narod ispašta.Nije istina da mu nije dovoljno koliko je dobio iz budžeta grada a postoji i još jedno logično razmišljanje ako nisi sposoban da i ti štediš podnesi ostavku možda neko drugi jeste.
član kluba Odgovori
Ovo je čista politika. Molim Vas da nas ne zamarate dosta nam je naših životnih tegoba.
Always Ultra Odgovori
Demokratska stranka iz svojeg poslednjeg veceg uporista (Pokrajinska vlada) presipa novac u svoje poslednje gradsko uporiste (Gerontoloski klub). Smene na obe ispostave ce prekinuti i tu farsu !
crni pero Odgovori
naravno dr.Ivanišević u vestima ma ko će drugi još malo pa ćemo njegovu sliku nositi u novčaniku ...
goran Odgovori
Gerontoloski centar-industrija Subotice
Zivot damo - Gerontoloski ne damo
cule Odgovori
Ja mislim da ovaj tip iz gerontoloskog centra se previse forsira u medijima ili ima KOMPLEKS VISE VREDNOSTI a lici mi na [*...*] koji se pivci ne znam iz kojih razloga???
Masha Odgovori
Svaka cast Nenade!
hh11024cc Odgovori
Al se dzej bori oce u novu vlast pa to ti je.,.,..
mama Odgovori
Au jedan dan da prodje bez doticnog g-dina u vestima............ sto se vise pojavljuje,stvara vecu odbojnost.
radijalac Odgovori
Neznam, dali samo oni ce biti pomagani,koji na to stvarno pali ili od toga preko debele plate i PRODZEK MENEDZERI, jer mislim da siromasnima mnogo potrebnija kila krompira, nego .............................
kimi Odgovori
Mora u vlast. Inače neće biti Džej.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.