Komentara: 2
Pregleda: 3423

39. godina Građevinskog fakulteta u Subotici

19.04.2013. u 18:39h
Izvor: RTV Yueco
Svečanom akademijom danas je obeleženo 39 godina postojanja Građevinskog fakulteta u Subotici. Ovom prilikom potpisan je I Sporazum o tehničkoj saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada koji će studentima omogućiti veći izbor profesija I lakšeg zapošljavanja nakon diplomiranja. Na svečanosti su dodeljene jubilarne nagrade zaposlenima za 10, 20 I 30 godina rada I diplome diplomiranim studentima.
39. godina Građevinskog fakulteta u Subotici

Nemanja Dragičević je student treće godine Građevinskog fakulteta Subotica na smeru konstrukcije i materijali. Nemanja kaže da je od malih nogu imao skolnosti prema građevini i tehničkim naukama te je odlučio da životni poziv usmeri ka građevini. On je izuzetno zadovoljan studiranjem na Građevinskom fakultetu.

Građevinski fakultet Subotica trenutno pohađa 700 studenata koji studiraju po četiri osnovna modula na osnovnim akademskim studijama. U prvu godinu studija fakultet će uoisati 120 studenata na budžet i 24 samofinsirajuća dok na master studijama ima mesta za 75 studenata. Povodom obeležavanja 39 godina postojanja ove obrazovne ustanove održana je svečana akademija, a potpisan je i Sporazum o tehničkoj saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada.

Sledeće godine Fakultet će obeležiti jubilej 40 godina postojanja, a uprava fakulteta radi na dobijanju lokacijske dozvole za dogradnju Fakulteta koja bi trebala da omogući kvalitetniju nastavu i izgradnju istraživačko-inovacionog centra. Novim prostorijama bi se nadomestio nedostatak laboratorija, proširila bi se biblioteka, studenti bi dobili čitaonicu, nove kabinete, ali i ostale pomoćne prostorije sa kantinom i restoranom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 dana
Komentara: 2
Pregleda: 3423
Povezane teme

građevinski fakultet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.