Komentara: 16
Pregleda: 4789

21.decembra 700 pasa će biti pušteno u Subotici?

15.12.2010. u 18:57h
Izvor: RTV Yueco
<p>Oko 700 pasa moglo bi se 21.decembra naći na subotičkim ulicama ukoliko grad i Dru&scaron;tvo za za&scaron;titu životinja "Prijatelj" ne pronađu re&scaron;enje. Dru&scaron;tvo se nalazi u velikim finansijskim problemima i nije u mogućnosti visse da brine o ničijim ljubimcima.&nbsp;</p>
21.decembra 700 pasa će biti pušteno u Subotici?

Obraćali su se gradu i raznim ministrstvima za pomoć, ali bez uspeha. U lokalnoj samoupravi kažu da mogu da smeste u gradski azil one pse koji nisu čipovani i čiji je vlasnik nepoznat. Na Makovoj sedmici u Titogradskoj ulici na broju 53 nalazi se azil "Prijatelj", koji je u vlasništu Društva prijatelja životinja. Društvo vodi brigu o 700 napuštenih pasa, ali zbog ekonomske situacije biće prinuđeni da ih puste na ulicu.

U lokalnoj samoupravi kažu da su oni ispoštovali sve zakonske okvire.

Postoji gradski azil i služba za hvatanje pasa i mačaka lutalica.Životinje u azilu imaju svu potrebnu brigu i negu.

Ukoliko grad i Društvo "Prijatelj" ne pronađu zajednički jezik 21.decembra na subotičkim ulicama naći će se 700 pasa. Problem između grada i "Prijatelja" i ovaj put će ukoliko do najgoreg scenarija dođe osetiti građani.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 4789
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.