Komentara: 23
Pregleda: 24925

20 cigareta = 45 dinara?

04.02.2013. u 18:42h
Izvor: RTV City
Nekako je normalno očekivati da bi učestala poskupljenja cigareta naterala veliku većinu pušača na razmišljanje da se odreknu navike štetne po život uživalaca duvana.
20 cigareta = 45 dinara?

Međutim, kako cigarete postaju sve skuplji artikal i odnose dobar deo kućnom budžeta, pogotovo u porodicama sa dva ili više pušača, tako i oni koji u pogledu na opštu situaciju u zemlji, kako kažu koriste cigarete u terapetske svrhe, pronalaze nove načine kako bi zadovoljili svoju potrebu. Duvan na kilo, listici, filteri, filter cigarete i mašinice za motanje i punjenje cigareta postaju sve traženiji artikli među pušačima.

Kada kažemo zamotati cigar vrlo često pomislimo na naše dede i pradede koji su najčešće posle obilnog ručka vadili svoje tabakere i sa posebnom pažnjom umotavali sitno seckane zlatno žute niti biljke duvana, ali je u današnje vreme sve češća pojava da mlađi naraštaji uz popodnevnu kafu u ugostiteljskim objektima vade opremu da bi zamotali cigar.

Kada bi izveli jednostavnu računicu da se za boks koji sadrži 200 komada filter cigareta u proseku mora izdvojiti oko 1.500,00 din, koji prosečnom pušaču traje od 7 do 10 dana, što na mesečnom nivou košta oko 5.000 dinara, sasvim je jasno zašto se oni koji nemaju nameru da ostave cigarete odlučuju da investiraju u aparat za motanje cigareta i kilo duvana koje prodavci vrlo često karakterišu kao Hercegovački.

Duvan motanje

Na subotičkim pijacama kilo duvana košta od 1.200 do 4.000 dinara u zavisnosti od geografskog porekla, dok poznatije marke duvana u kesicama od 30 gr koštaju od 190 do 280 din.

Mašinica za motanje košta od 200 do 500 din, a pakovanje praznih filter cigareta od 200 kom košta od od 200 do 500 dinara.

Računica je jednostavna, boks cigareta od duvana kupljenog na kilo po prosečnoj ceni od 2.000 din uz troškove praznih filter cigareta košta do 450 din, tako da razlika postaje i više nego očigledna. Nakon svega navedenog i sa ekonomskim prilikama današnjice u svesti pušača nameće se pitanje, da li ostaviti cigarete ili motati duvan?

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 23
Pregleda: 24925
Povezane teme

cigarete

duvan za motanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.