• Pregleda: 5712

2 ponude za sanaciju jezera Palić

U ponedeljak su otvorene ponude za javnu nabavku radova velike vrednosti, na sanaciji jezera Palić, koja predviđa aktivnosti na izmuljivanju, remedijaciji i izgradnji kaseta za odlaganje mulja, za prvu fazu radova.
2 ponude za sanaciju jezera Palić

U saopštenju preduzeća d.o.o. „Park Palić“ piše da su pristigle dve ponude, a da je ukupno 16 preduzeća otkupilo tendersku dokumentaciju.

Otvaranju ponuda su prisustvovali i predstavnici dva ponuđača: AQUAMONT servis, d.o.o. Beograd i VP „Ćuprija“ a.d., Ćuprija, a Komisija će narednih dana da nastavi sa radom pregleda dokumentacije, nakon čega će slediti zvanični izveštaj o stručnoj oceni ponuda.

Direktor Park Palić d.o.o. će dati izjavu javnosti nakon izbora najpovoljnije ponude, zaključuje se u saopštenju.

povezane teme

14
bukin Odgovori
Oko sanacije Palickog jezera dogadjaju se u najmanju ruku cudne stvari za kratko vreme.Kolikoliko smo upoznati dugo je bila varijanta Instituta"Jaroslav Cerni"iz Beograda bez isusivanja jezera.Uzadnje vreme pojavljuje se neki navodni strucnjak iz Nemacke koji predlaze isusivanje bez poribljavanja.KOja varijanta ide i koja struka je oredila na koji nacin ce se sanirati sadasnje stanje jezera.Ako to odredjuje direktor Gabric onda je promasaj neminovan.
clouseau Odgovori
:)) A sta bese sa onim splavitjem kojeg su neposredno pre izbora reklamirali kao resenje problema mulja u jezeru?
snekica Odgovori
Stvarmo, gde nam je ona ljuta masina na kojoj je pisalo Dunav. To neko pustio onu skalameriju digao podosta para i otplovio u istoriju.Nasa posla.Vratite masinu. Bice jos koji dinar da se pocisti.
kalixx Odgovori
Splavitj je pojela Palitjka neman zajedno sa kapetanom.
Bac Franje Odgovori
Jezus, ta ako sad nisam povratio uzlivancu, ta nikad necu. Ta sta se zaj.bavate i sprdate sa nama. *** cenzurisano *** Varos je vec unisten, najvece smo selo na severu Backe, pa nek lipo nastave sa unistavanjem a Palics je na lipom putu bas tamo kandak.
exsex Odgovori
Pored ove silne nezaposlenosti u gradu, mi nudimo posao drugima..Joj nama pored ovih strucnjaka. Kod nas je normalno da cena na tenderu menja se kasnije, zbog ..tog i tog...Al neka je ,samo da nam se vrati Palicev pun sjaj, pa da za jeftine parice mozemo letovat..
Cannibal Odgovori
clouseau: А sta bese sa onim splavitjem kojeg su neposredno pre izbora reklamirali kao resenje problema mulja u jezeru?

Прави си Клузо, нема шта.

Тај брод је служио у огледне сврхе, тј. да би испитао утицај измуљавања на језеро, а никако као "решење проблема". Неко из власти је чак и јавно демантовао гласине и објаснио о чему се ради, али ме сада мрзи да тражим ко је то био.
Mikica Odgovori
Ma nek uzme pare ko god hoće, svakako će ih uzimati i svakako ih ovde u Subotici uzimaju na sve strane i svakako je svako ko je ušao u politiku posle 2 godine bar jedan stan i auto zaradio (ako je bio bar malo "sposoban") i niko nije propao od politike (e kako je to moguće?) ... pa kad je sve već tako, hajde uradite to što ste namerili, ali OČISTITE NAM PALIĆ već jednom!!!
HVALA.
timot Odgovori
I daljeće ostati Palićko jezero najveća septička jama!!!Nema joj pomoći.
clouseau Odgovori
Cannibal: Тај брод је служио у огледне сврхе, тј. да би испитао утицај измуљавања на језеро,

И, јел' измуљао нешто?
sg1 Odgovori
Mozda da je negde oko Belgrejda da bi vec bilo sve sredjeno!!!!
Ela Odgovori
Zasto ne odvedu kanalizaciju u Tisu ( sam teren je i nagnut prema Tisi) a jezero ne osveze reni bunarima? Valjda je to logicnije resenje od postojeceg da se voda iz Tise uzbrdo pumpA u Palic u koji se uliva kanalizacija. Neka kanalizacija ide u Tisu i sve je reseno!
Aleksa Odgovori
@Ela
Pa zar Vi mislite da su stanovnici gradova na Tisi ludi pa će dozvoliti da se naša kanalizacija
direktno sprovede u Tisu, valjda postoje i zakoni o zaštiti prirodne sredine.
Pre 40-50 godina je postojao plan da se gradska kanalizacija sprovede u potok Čik, čak je sag-
radjena i pumpna stanica, koja i danas postoji iza benzinske pumpe Glorija u Aleksandrovu, ali
se hvala bogu na vreme odustalo baš zbog protivljenja stanovništva naselja kroz koje pomenuti
potok protiče.
svitmag Odgovori
Trebaju nam prave i istinite informacije i onda neće biti "Rekla-Kazala". Ovako kada su informacije kuse i sa svih strana se čuje ponešto, nije ni čudno što su komentari isto takvi - kakve i informacije.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.