Komentara: 0
Pregleda: 1868

172 radnika ATB Severa tehnološki višak

01.04.2009. u 14:10h
Izvor: RTV Yueco
<p>Uprkos tome &scaron;to je sindikat očekivao da će krajnja odluka biti drugačija, nakon sednice Upravnog odbora fabrike ATB Sever, 172 radnika ostalo je bez posla, jer su se na&scaron;sli na listi tehnolo&scaron;kih vi&scaron;kova, u sklopu racionalizacije proizvodnje ove fabrike.</p>
172 radnika ATB Severa tehnološki višak

Doduše, prvi predlog rukovodstva je bio da se otpusti 175 radnika, ali na insistiranje reprezentativnih sindikata tri radnika su ostala u radnom odnosu. Svi otpušteni radnici bi trebalo da dobiju otpremnine koje im sleduju prema zakonu. Pre nedelju dana je Samostalni sindikat zatražio da rukovodstvo preispita program otpuštanja viškova jer je uočeno više nepravilnosti. Ilija Tulumović, predsednik Samostalnog sindikata Severa, kaže da će svu dokumentaciju predati nadležnim odborima u gradskom, pokrajinskom i republičkom sindikatu, koji bi trebalo da odluče šta se dalje može preduzeti u pogledu isrpavljanja tih nepravilnosti, i može li se program osporiti.U preduzeću sada ostaje 990 zaposlenih, od oko 2.200 koliko ih je bilo pre privatizacije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1868

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.