Komentara: 0
Pregleda: 1848

15. dani pčelarstva u Subotici

01.10.2011. u 21:31h
Izvor: RTV Yueco
15. dani pčelarstva u Subotici

Najkvalitetniji vojvođanski i subotički med i pčelinji proizvodi dostupni su vam kod plave fontane na tradicionalnim Danima pčelarstva. Manifestacija se održava po 15. put, a okupila je više desetina izlagača iz zemlje i inostranstva. Med, polen, propolis i matična mleč izloženi su danas i sutra do 19 časova.

Oko 40 izlagača, od kojih polovina iz Subotice, ali i iz drugih krajeva Vojvodine i Srbije i iz zemalja regiona - Hrvatske i Bosne i Hercegovine izlaže na tradicionalni, 15. danima pčelarstva kod plave fontane. Dominira med, a izloženi su i drugi proizvodi - polen, propolis, matična mleč. Svi učesnici imaju sertifikat Veterinarske inspekcije o ispravnosti izloženih proizvoda.

Subotičanima su na raspolaganju proizvodi koji im u narednim mesecima mogu podići imunitet i na taj način mogu izbeći prehlade i grip. Otvarajući manifestaciju, gradonačelnik Subotice istakao je da lokalna samouprava već godinama podržava ovu manifestaciju.

Nataša Đurić iz Vladimiraca izabrana je za novu kraljicu medu, a izložba je propraćena karnevalskim i kulturno-umetničkim programom. 15. Dani pčelarstva traju do sutra u 19 sati, kada je predviđeno zatvaranje izložbe.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1848
Povezane teme

dani pčelarstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.