• Pregleda: 4333

100 miliona za investicije na Paliću

100 miliona za investicije na Paliću

U toku ove godine očekuje nas završetak rekonstrukcije Ženskog štranda, pete faze rekonstrukcije Velike terase, izgradnja kanalizacije, rekonstrukcija Tapšinog kanala i nastavak rekonstrukcije velikog parka, izjavio je direktor preduzeća “Park Palić” Goran Gabrić. Preduzeće raspolaže sa 100 miliona dinara za investicije u 2011. godini. U toku je izrada tehničke dokumentacije za sanaciju jezera, a za ovaj poduhvat je već sada predeljeno ukupno 130 miliona dinara iz Fonda za zaštitu životne sredine i Vlade Vojvodine.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine, rudarstvo i prostorno planiranje i ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja obezbedili su 60 miliona dinara za investicione projekte preduzeća Park Palić. Uz ranije zaključkom Vlade odobrenih 40 miliona dinara, ukupno će biti na raspolaganju 100 miliona dinara za investicije na Paliću u ovoj godini.

U planu preduzeća Park Palić je da se deset miliona dinara uloži u južni tok kanalizacione mreže, nastavlja se izgradnja kanalizacije u Vikend naselju. Prva faza rekonstrukcije Ženskog štranda je u toku, a u ovoj godini će biti uloženo 30 miliona dinara čime će rekonstrukcija ovog objekta biti završena. U Park Paliću očekuju da će do 1. maja biti završena IV faza radova na Velikoj terasi. Obezbeđena su sredstva za V fazu radova kojom je predviđeno uvođenje grejanja, što je potrebno da se do kraja godine završi objekat i ponudi zakupcima. Biće nastavljena i rekonstrukcija velikog parka, a u planu je i rekonstrukcija Tapšinog kanala što će rešiti problem poplava.

Nadležni u preduzeću Park Palić dobili su i uveravanja da će iz Fonda za zaštitu životne sredine biti opredeljeno do 100 miliona dinara za sanaciju jezera u sledeće dve godine, a tačni iznosi i datumi biće poznati po izradi tehničke dokumentacije. Za ove potrebe, i zaključkom pokrajinske Vlade, odobreno je 30 miliona dinara. U toku prošle godine je obavljen tender na kojem je odabrano je preduzeće koje ima rok od 190 dana da dokumentaciju i izradi, nakon čega sledi izdavanje građevinske dozvole – do kraja ove godine.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
Hahahah Odgovori
U ovoj krizi odjenom vidi koliko para,gde ste do sada zadnjih 10 godina ili bolje receno 20.Znaci ranije je bilo i vise para ali ih je neko turao po dzepovima.Bruka nevidjena.Ali i vas ce neko da proveri!!!!
ledenjak Odgovori
Mene samo interesuje dali su tačne priče da se u jezeru još uvek nalazi jedna ili više ne eksplodiranih bombi koju je Nato ispalio 99 I dali je tačna informacija da je radijacija od onda nešto malo povečana , pogotovo na onom delu gde je bila stara meteorološka stanica . Navodno zbog ovakvh i drugih neproverenih priča par potencijalnih investitora je odustalo od ulaganja pravdajući se sasvim drugim razlozima pa je ulaganje zbog toga ostalo na nama samima . ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.