Komentara: 0
Pregleda: 2830

10 parova čeka na usvajanje deteta

13.07.2010. u 18:01h
Izvor: RTV Yueco
<p>U toku ove godine, broj podnetih zahteva za usvajanje dece veći je nego prethodnih godina, kažu u Centru za socijalni rad. Na usvajanje deteta trenutno čeka 10 parova koji su pro&scaron;li obuku. Usvajanje dece se vr&scaron;i preko centralnog registra, a dužina čekanja na dete zavisi od zahteva usvojitelja.</p>
10 parova čeka na usvajanje deteta

Dok je u toku prethodne godine usvojeno samo jedno dete, ove godine 10 parova koji su uspešno prošli timski program i obuku čekaju mališane. U Centru za socijalni rad kažu da, iako im se često zamera da je proces usvajanja predugačak, potrebno je dokazati da potencijalni usvojitelji odgovaraju svim zakonskim propisima.

Decom bez roditeljskog staranja smatraju se mališani koji nemaju žive roditelje, čiji su roditelji nepoznati, ili je nepoznato njihovo boravište, čiji su roditelji u potpunosti lišeni roditeljskog prava i poslovne sposobnosti... Usvojitelj može usvojiti bebu od tri meseca, ali i mladića ili devojku do 18 godina.

Period između završene obuke i dolaska mališana u dom zavisi najviše od kriterijuma koji uspostavljaju budući usvojitelji. Želja da se usvoji beba određenog pola najduže čeka na ispunjenje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2830
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.