Komentara: 12
Pregleda: 4133

10 mladih na praksi u Gerontološkom

10.03.2011. u 20:02h
Izvor: RTV Yueco
10 mladih na praksi u Gerontološkom

Kroz program „Stručna praksa 2011.“ deset mladih do 30 godina starosti dobilo je priliku da prvo radno iskustvo stekne u Gerontološkom centru. Ugovor o stručnom osposobljavanju, koje će trajati 12 meseci, potpisali su predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje i Gerontološkog centra. Iako je konkurs za ovaj program otvoren tek pre nešto više od mesec dana, izazvao je veliko interesovanje, jer je do sada podneto 100 zahteva.

Jedna od retkih, koja je samo nakon mesec dana od diplomiranja, dobila priliku da pokaže svoje radne sposobnosti je Daliborka Matić. Kao diplomirani psiholog, Daliborka će se truditi da pomogne korisnicima Gerontološkog centra, ali i stekne praktična znanja od starijih kolega.

Posle stručne obuke za gerontodomaćice, Gerontološki centar je odlučio da pojača svoj projektni i finansijski kadar. Priliku za rad su ovaj put dobili mladi do 30 godina starosti, bez radnog iskustva u struci. Prema rečima direktora Gerontološkog centra dr Nenada Ivaniševića ,oni koji se budu pokazali kao vredni i odgovorni, dobiće priliku da nastave rad.

Mladi će biti u statusu volontera, a tokom dvanest meseci biće im isplaćivano od 10 do 14 hiljada dinara, u zavisnosti od stepena stručne spreme. Nakon završetka programa, poslodavac nema obavezu da stručno osposobljena lica zaposli.

Pravo učešća na konkursu „Stručna praksa 2011.“, koje je raspisalo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja u saradnji sa NSZ, imaju poslodavci kako iz privatnog, tako i javnog sektora. Za nešto više od mesec dana od otvaranja konkursa, podneti su zahtevi za 100 praktikanata.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 4133
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.