Komentara: 0
Pregleda: 2901

1. april dan šale

01.04.2011. u 15:54h
Izvor: RTV Studio B
1. april dan šale

Danas je dan šale. Na ovaj dan mnogi imaju običaj da se našale i zasmeju prijatelje uz neizbežno “aprilili”. U zavisnosti od zemalja u kojima se ovaj dan obeležava, razlikuju se i načini zbijanja šale, ali bez obzira na to za sve važi isto pravilo. Kada se nasmejemo postajemo opušteniji, lepši i zadovoljniji.

Sto ljudi, sto ćudi, tako glasi dobro poznata izreka. Tako je i sa ovim danom, bar kada je reč o Subotičanima. Neki redovno zbijaju šale na ovaj dan, nekima on ne predstavlja ništa, dok neki kažu da je potrebno šaliti se i smejati svaki dan.

Englezi misle da je dan šale preuzet sa Istoka, a ovaj dan nazivaju “Danom svih glupaka”. Finci ga povezuju sa prolećnim učenjem dece o privrednim radovima, a slično je i u Švajcarskoj. Prema rečima stručnjaka, humor nam pomaže da lakše prebrodimo neku neprijatnu situaciju, a kada se našalimo na svoj račun, stručnjaci tvrde da pomažemo i sebi i drugima, i zato je u narodu nastao izraz “smeh je najbolji lek”.

Izvor: RTV Studio B
Postavljeno pre 13 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2901
Povezane teme

Prvi april

dan šale

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.