• Pregleda: 2695

Uređaj za proveru stanja na kartici

Danas sam se vozio u četiri različita busa i ni u jednom nije radio uređaj za proveru stanja na nepersonalizovanim karticama.

Ovo je sramota. Najređi red vožnje, najlošiji autobusi, najskuplja karta, neispravni displeji za dolazak autobusa, bez konkretne aplikacije za red vožnje/dolazak autobusa, samo pet uplatnih mesta (dok je u ostalim gradovima to svaka trafika).

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #8429 je zatvorena uz sledeći komentar...

Poštovani,

- Ne znamo u koja četiri različita autobusa i kada je putnik proveravao stanje elektronske kartice.
- Na osnovu trenutnog pregleda javljanja uređaja centralnoj kontrolnoj jedinici, uređaji u vozilima rade.
- Ne možemo isključiti mogućnost da neki od uređaja u nekom momentu nije davao tražene informacije, o čemu nas konkretno treba obavestiti da bi intervenisali pozivom na besplatan telefonski broj 0800 024 001.
- Izvršićemo kontrolu svih uređaja na gradskim vozilima i pojačaćemo kontrolu pomenutih uređaja, da bi smanjili mogućnost iznenadnih otkaza sitema.
- Aplikacija za praćenje očekivanih dolaska autobusa na stajališta u relanom vremenu je u fazi izrade. Za sada naše aplikacije pokrivaju redove vožnje tj. samo planirane aktivnosti.
- Učestalost polazaka u gradskom i prigradskom prevozu putnika je povezana sa ekonomskim mogućnostima lokalne samouprave i tokovima putnika. Povećanje učestalosti polazaka iziskuje više vozila i više vozača, čega trenutno nema.
- Cena jedne vožnje u gradskom prevozu u Subotici je 65,00 dinara, putem nepersonalizovane karte, odnosno elektronskog novčanika. I kao takva sigurno nije najskuplja, već je među jeftinijima u zemlji. Karta kupljena u vozilu je skuplja i ona iznosi 95,00 dinara, te takođe nije najskuplja u zemlji.
- primera radi, karta kupljena u vozilu u Beogradu i Kragujevcu košta 150,00 dinara, makar se vozili samo jednu stanicu. U tim gradovima, je najjeftinija karta u predplati 89,00 (za Beograd) odnosno 70,00 dinara (za Kragujevac).
- Kako je javni prevoz vezan za subvencionisanje, radi društvenog interesa, u skladu sa mogućnostima i odlukama lokalnih samouprava, postoje i delimično jeftiniji prevozi, naprimer u gradu Nišu, gde su cene u I i II zoni koje pokrivaju gradsko područje, 60,00 odnosno 80,00 dinara, pri čemu napominjemo da je cela teritorija grada Subotice, jedna zona, te da je naprimer linija broj 6 duga 13,7 km, dok su linije u Nišu u I i II zoni koje pokrivaju grad duge maksimalno 10 km.
- Cena karte kupljene u vozilu u Požarevcu je 95,00 dinara, kao i u Subotici, s tim što nema mogućnosti kupovine jeftinije karte u pretprodaji.
- Informacione displeje na autobuskom stajalištima, redovno proverava preduzeće kojem je povereno održavanje ove opreme i kvarovi se otklanjaju nakon što budu uočeni.

S poštovanjem,

JP „Suboticatrans“

4
Slađana [pre 109 dana i 9 časova] Odgovori
A možda ti ne radi kartica ☺️
Autor [pre 109 dana i 1 čas]
Imao sam dve, kao sto se vidi na slici, sa obe sam usao u bus, sto znaci da su ispravne.
Wolf [pre 108 dana i 19 časova] Odgovori
Isto, i to već duže vreme.
Mik [pre 102 dana i 7 časova] Odgovori
Ovo je korektan odgovor od strane Su transa
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.