• Pregleda: 14032

Prljavština u "parku" Opšte Bolnice

Zelena površina / park, jedino mesto u okviru Opšte Bolnice - Subotica, gde pacijenti mogu biti na otvorenom, je prljavije od bilo kojeg mesta za sedenje u našem gradu.

Zatečen prizor je blago rečeno šokantan. Ovo stanje nema nikakvo opravdanje, nema veze ni sa Beogradom ni sa Vladom niti sa finansijama. Ima veze sa jednom metlom i lopatom. Prosto je neverovatno da zaposleni prolaze pored ovoga svakog dana i da im ne smeta, a da ne govorim o uslovima za pacijente koji treba da sede u gomili smeća.

Apelujem na sve dobre ljude koji su u zdravstvu i koji rade u bolnici, da skrenu pažnju internom servisu u upravi oko ovoga. Nije tačno da jednom dnevno nemoze da se pomete i isprazne kante!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

Pištaljka #6245 je zatvorena uz sledeći komentar...

Pištaljka je urodila plodom. Nadležni su vrlo brzo reagovali i uredili ovu javnu površinu u dvorištu Opšte bolnice. Sve pohvale, u nadi da nikada više nećemo viđati ovakve pištaljke, ali i da će se sugrađani odgovornije odnositi prema javnim površinama i voditi brigu o okolini, barem do te mere da ne pogoršavaju stanje.

11
ceki [pre 791 dan i 20 časova] Odgovori
Nekada je bilo puno razlicitih ne medicinskih radnika , a sada jedna spremačica radi na tri odjeljenja i kako da bude uglancano? Sa cistom vodom bez sredstava za ciscenje se peru podovi, WC i prozori, a za platu od 20 hiljada isplati se preskočiti smeće.
Maja [pre 791 dan i 19 časova] Odgovori
Tako je od kada se osoblje putem servisa zaposljava. Nemaju vise stalne spremacice. Pitanje je ko ih nadzire i zadaje duznosti!
Zorka [pre 791 dan i 15 časova] Odgovori
Slike govore vise od svake reci. Sramota i za zaposlene a i one koji ovako razbacaju smece i opuske.
METLA I LOPATA [pre 791 dan i 7 časova] Odgovori
Upravo zbog rezona da neko mora (po)čistiti ono šta sami zaprljamo okruženje. pa i ovo u krugu bolnice, i deluje kako deluje, a to je - usr*no! Pošto je iluzorno očekivati da, barem ne uskoro, dooobar deo populacije promeni odnos (ka'će ne zna se?!), "udarci po džepu" ili po leđima, očas posla bi ih primorali na premenu stečenih navika.
BOLJE SPREČITI, NEGO LEČITI [pre 791 dan i 4 časa] Odgovori
Osim što je kao patološka pojava "viđena" za svestranu analizu, zdravstvo sa zapuštanjem životnog okruženja, pa i bolničkog parka, nema ama baš nikakve veze. Tačnije, ima, ali tek radi saniranja posledica izazvanih takvim stanjem. Inače, preventivno suzbijanje ove višegodišnje hronične boljke je, ipak, u nadležnosti komunalnih organa. Što je ispisan veći novčani iznos na "receptu", tim je ozdravljenje pacijenta efikasnije. Druga je stvar što isti ne primenjuju takvu terapiju,
Мачак [pre 791 dan i 53 minuta] Odgovori
Nisu zaposleni u bolnici ostavili gomilu opusaka i vagon smeca pa njih da krivite. Pacijenti koji dolaze u bolnicu su ostavili to. Samim tim i treba da sede i borave u smecu. Koliko mi je poznato pusenje je zabranjeno u krugu bolnice...
sinisa [pre 790 dana i 15 časova] Odgovori
@ MACAK

aha, zato onda medicinske sestre puse na odeljenju. odes u posetu i zaplahne te smrad dima od cigareta, a naravno drze vrata otvorena. svaka ti cast kad krivis pacijente. ne odobravam pusenje, ali komentar ti nije na mestu.

s druge strane, nigde u parku nije postavljen znak da je pusenje zabranjeno. puse posetioci i pacijenti u novom sadu, i u kamenici, i u beogradu i nigde nije ovako zapusteno kao kod nas.
Bivsi pusac [pre 790 dana i 20 minuta]
@SINISA
***s druge strane, nigde u parku nije postavljen znak da je pusenje zabranjeno. puse posetioci i pacijenti u novom sadu, i u kamenici, i u beogradu i nigde nije ovako zapusteno kao kod nas***
Andrej [pre 790 dana i 14 časova] Odgovori
Treba zabraniti pusenje u dvoristu bolnice jer ovo je sramota! Kad sam poslednji put bio tamo video sam da stoje trudnice i puse. Da je to zabranjeno mozda bi se i one opametile!!!
Grančica [pre 790 dana i 9 časova] Odgovori
Da li ste videli parkič ispred Gimnazije oko klupa gde sede gimnazijalci? Vrlo slična situacija. Niko da im održi lekciju iz kulture, ni profesori, ni roditelji. Jadni smo.
subotičanka [pre 790 dana i 1 čas] Odgovori
Svi na zalost prljaju,kako zaposleni tako i pacijenti.To nije razlog da tako izgleda krug bolnice.Nije problem samo smeće,pogledajte travu metar visine od psihijatrije pa do rehabilitacije.Zanimljivo je da kod grudnog ima i ambrozije,mora da je za inhaliranje kad se prozori otvore.Sram za zaposlene,sram za grad.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.