Komentara: 7
Pregleda: 1430

Prepunjeni kontejneri i zapuštena zelena površina u Šumskoj ulici

Ostalo / Neki drugi problem (ostalo)
13. jul 2020.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

13.07.2020. - Pištaljka #9790 je zatvorena uz sledeći komentar:

Poštovani,

Kontejneri zapremine V = 1,1 m³ koji se nalaze pored Vaše zgrade namenjeni su za odlaganje komunalnog čvrstog otpada koji proizvedu stanari i prazne se najmanje dva puta sedmično. Ali, sve dok se nalaze na JAVNOJ POVRIŠINI dostupni su svima da u njih odlažu svakakav otpad. Ovaj problem je prisutan duže vreme, pa je JKP „ Čistoća i zelenilo“ Subotica pokušala da ovim tzv. malim kontejnerima od 1,1 m³ priključi kao pojačanje i jedan tzv. veliki otvoreni kontejner zapremine V = 5 m³ ( tokom vikenda). Ipak, problem je i dalje prisutan.

Jedino pravo rešenje je da se kontejneri koji su namenjeni Vašoj zgradi nalaze u zatvorenom ili ograđenom prostoru unutar ili pored zgrade. Inače, za svaku zgradu investitor je bio dužan da obezbedi, kako prostor, tako i dovoljan broj odgovarajućih posuda za komunalni čvrsti otpad, da bi objekat mogao da prođe TEXNIČKI PRIJEM i dobije UPOTREBNU DOZVOLU. U trenutku završetka gradnje, možda je Vaša zgrada i imala takvu namensku prostoriju, ali je u međuvremenu pretvorena u poslovni prostor, vešernicu, biciklanu…

Ovakav problem nemaju stanari čiji se kontejneri nalaze u zaključanim prostorijama unutar zgrada, kao pojedine zgrade u naselju Prozivka.

Sve dok se ovaj SISITEMSKI problem ne bude rešio, biće ovakvih i sličnih situacija, ma koliko JKP „ Čistoća i zelenilo“ Subotica često praznila te kontejnere ili povećavala njihov broj na pomenutoj lokaciji.

S poštovanjem,
JKP „ Čistoća i zelenilo“ Subotica

Tekst pištaljke:

Na uglu Čarnojevićeve i Šumske ulice redovno se postavlja kontejner kako bi ekipa sa vikendica bacila svo moguće smeće tamo. Da li stvarno ne mogu ti kontejneri da se postave negde drugo, već ćemo mi da imamo deponiju ispred zgrade? Od ambalaže od pesticida, granja, nameštaja, ambalaže, sve u i oko kontejnera. Vetar raznosi sve po ulicama.

Smislite nešto pametnije molim vas. Oni ne plaćaju odvoz smeća, mi plaćamo. Bace svo smeće kod naših zgrada, s obzirom da nisu njihove tako ga i odlažu. Kante polu prazne, a bacaju bez problema oko kontejnera.

Dok nije bilo kontejnera prepunjavali su se kontejneri i bacalo smeće okolo. Da li gospoda iz Čistoće, koja je smanjila svoj posao bar za trećinu, mislim na košenja, orezivanja, može nekako u saradnji sa kojim god službama da reši problem?  Evo prošli su izbori, ali ipak ajde mrdnite malo.

Trava već neko vreme spremna za košenje. Celu zimu je stajala

Zašto bi plaćao pun iznos usluge? Ako vi radite manje, umanjite mesečnu naknadu pa radite smanjenim kapacitetom, a ne da se hvalite dobrim rezultatima. Vidimo zašto su dobri. Radi manje za iste pare.

Povezana vest
Povezana pištaljka
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.