Komentara: 1
Pregleda: 2018

Oni dolaze: Ognjen Zuber, OŠ „Kizur Ištvan“

25.10.2023. u 08:38h
Izvor: Subotica.com
Oni dolaze: Ognjen Zuber, OŠ „Kizur Ištvan“
Iza učenika generacije OŠ „Kizur Ištvan“ Ognjena Zubera stoje brojna učešća na različitim takmičenjima i skoro isti broj priznanja! Dobar i u društvenim naukama, ali u duši prirodnjak, školovanje nastavlja kao učenik prirodno-matematičkog smera Gimnazije „Svetozar Marković“. Iz osnovne u srednju školu nosi temeljna znanja i osnovu koju svakodnevno nadograđuje.

 - Iako me interesuju i društvene nauke, ljubav prema biologiji je prevagnula. U sedmom razredu stigao sam do republičkog takmičenja iz ovog predmeta, prethodno zauzevši prvo mesto na okružnom. Za takmičenje me je pripremala nastavnica Marija Knežević. Iste godine bio sam uspešan i iz geografije, osvojivši drugo mesto na opštinskom i okružnom takmičenju, da bih u osmom razredu i na opštinskom i na okružnom bio treći. Za ova takmičenja pripremala me je nastavnica Dragana Milošević Planić. U osmom razredu zauzeo sam i treće mesto na opštinskom takmičenju iz istorije (mentor – Jakov Rukavina), dok sam u šestom razredu, nakon opštinskog, učestvovao na okružnom takmičenju iz matematike (mentor – Radmila Duvljak).

Oni dolaze: Ognjen Zuber, OŠ „Kizur Ištvan“

Biologija, istorija, geografija, matematika... Svestran i vredan Ognjen se za neke od predmeta zainteresovao i pre nego što je počeo da ih upoznaje u školi!

 - I pre petog razreda čekao sam nove predmete i znao sam da će mi se svideti! Kod kuće imam enciklopedije, čitao sam ih, izučavao pojmove vezane za biologiju, istoriju, geografiju... Posebno sam voleo priče o planetama, svemiru i – dinosaurusima!

Osnovnu školu koju je nedavno završio, pamtiće po lepim stvarima.

 - Voleo bih da mogu da ponovim osmi razred – tada je bilo najlepše. Što se pripreme za takmičenja tiče, nastavnici su držali časove dodatne nastave, a najviše sam voleo biologiju – za to sam se pripremao i kod kuće, rešavao testove koje mi je dala nastavnica, čitao i udžbenike drugih izdavača – prelazio razred za razredom. Na republičkom takmičenju, održanom u Beogradu, imali smo test koji je obuhvatio pitanja iz genetike, ekologije, evolucije...

Oni dolaze: Ognjen Zuber, OŠ „Kizur Ištvan“

Naš mladi sagovorni otkriva da dan počinje preciznim planom – ujutru odredi koje predmete toga dana uči, a zbog dobrog planiranja ostaje mu i ono što nazivamo „slobodnim vremenom“. Ali kod njega nema „praznog hoda“.

 - U slobodno vreme igram stoni tenis (član sam STK „Spartak“), nekada sam trenirao košarku, tenis... Sa drugarima zaigram fudbal, družimo se i van škole.

Vukovac u osnovnoj školi, visoka očekivanja ima i od srednje škole, ali i - sebe.

 - Nadam se da neće biti mnogo teža od osnovne! Radujem se ovoj promeni posle osam godina, a nakon srednje škole sebe vidim na nekom fakultetu gde bih proučavao mikrobiologiju, ukoliko se nešto ne promeni za ove četiri godine... Biologija je bila i moj izborni predmet na završnom ispitu, kada sam osvojio maksimalnih 20 poena.

Oni dolaze: Ognjen Zuber, OŠ „Kizur Ištvan“

Ognjen će naglasiti da mu je odeljenjski starešina Branislav Teofilović bio velika podrška tokom proteklog školovanja. A „vetar u leđa“ i bukvalno bile su sportske aktivnosti kojima se tokom osnovne škole bavio. Trčanje prvenstveno. U trkama štafete do izražaja je došla njegova brzina, a u košarci kojom se bavio i neki drugi talenti. Sport i nauka, ruku pod ruku...

 

Nagrade, diplome i drugi uspesi u dosadašnjem toku školovanja

AKTIVNOSTI I POSTIGNUĆA UNUTAR ŠKOLE

 • 2. razred takmičenje iz matematike ''Misliša'' - 3. mesto
 • 3. razred takmičenje iz matematike ''Misliša'' - 1. mesto
 • 5. razred Opštinsko takmičenje iz matematike - 3. mesto
 • 6. razred Opštinsko takmičenje iz matematike - 3. mesto i plasman na Okružno
 • 7. razred Opštinsko takmičenje iz istorije - 2. mesto i plasman na Okružno
 • 7. razred Opštinsko takmičenje iz geografije - 2. mesto
 • 7. razred Okružno takmičenje iz geografije - 2. mesto
 • 7. razred Opštinsko takmičenje iz biologije - 1. mesto
 • 7. razred Okružno takmičenje iz biologije - 1. mesto
 • 7. razred Republičko takmičenje iz biologije - 65. mesto
 • 8. razred Opštinsko takmičenje iz istorije - 3. mesto i plasman na Okružno
 • 8. razred Opštinsko takmičenje iz geografije - 3. mesto

Oni dolaze: Ognjen Zuber, OŠ „Kizur Ištvan“AKTIVNOSTI I POSTIGNUĆA VAN ŠKOLE

 • Karate ''TAO'' od 4. do 8. godine - više medalje na raznim takmičenjima i crveni pojas
 • Tenis TK ''Spartak'' od 8. do 10. godine - uspeh na više turnira
 • Košarka OKK ''Spartak'' od 10. do 14. godine - uspeh na više turnira i takmičenja sa klubom
 • Stoni tenis SK ''Spartak'' od 14. do danas - uspeh na više turnira
 • U 7. razredu predstavljao sam školu na trci na 300 m i osvojio 3. mesto na štafeti gde smo grupno osvojili 2. mesto. Školu sam ove godine predstavljao u stonom tenisu, košarci i odbojci. Takođe, član sam planinarskog sportskog kluba ''Spartak'' Subotica, i skijam tokom zimskog raspusta.

DRUGO

 • Završena Osnovna '' Muzička škola Subotica'' - instrument Kontrabas
 • Nastup na mnogim takmičenjima kako individualno tako i sa gudačkim orkestrom
 • 2. mesto sa orkestrom ''Presto'' na 15 Festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici 2023. g
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 3 dana
Komentara: 1
Pregleda: 2018
Povezane teme

OŠ Kizur Ištvan

ognjen zuber

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
  Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
  Pravila komentarisanja
  Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.