Komentara: 3
Pregleda: 5841

Oni dolaze: Luka Čupić, đak generacije OŠ "Jovan Mikić"

28.06.2017. u 09:06h
Izvor: Subotica.com
U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavljamo serijal tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu. Naredna priča je o Luki Čupiću, đaku generacije OŠ "Jovan Mikić".
Oni dolaze: Luka Čupić, đak generacije OŠ "Jovan Mikić"

Ponos i dika generacije koju je ovih dana ispratila OŠ „Jovan Mikić“ je svestrani i najuspešniji učenik Luka Čupić. Zahvaljujući uspesima na mnogim takmičenjima Luka je proglašen đakom generacije.

Ne samo što je ostvario sjajne rezultate na takmičenjima iz biologije, istorije, geografije i hemije, Luka je pohvaljen i iz svih ostalih predmeta.

- Najviše volim bilogiju, istoriju, geografiju i hemiju, ali i ostale predmete jednako predano učim, jer znam da će mi sve ono što naučim u osnovnoj školi posle itekako trebati – priča vredni  momak. - Imam sve petice, ali iako se uvek trudim da dobijem dobre ocene, smatram da one često baš i nisu merilo znanja. Učim da bih znao, da bih to znanje, koje mi je najvažnije, znao da primenim kada treba. A ocene kakve budu.

A budu naravno – odlične.

Iako na takmičenja ide od petog razreda, najviše uspeha ostvario je ove godine, kada je briljirao na okružnim takmičenjima iz geografije i hemije, i učestvovao na republičkom takmičenju iz biologije, gde je dobio diplomu za osvojenih 96 od mogućih 100 bodova.

- Republičko takmičenje iz biologije mi je posebno značajno, jer, iako nisam ništa osvojio, postigao sam dosta dobar rezultat. Generalno, svako takmičenje je priča za sebe. Ne mogu da kažem da je ijedno bilo lako, ali rezultat zavisi od mene i kako sam se pripremio – objašnjava Luka. - Imam tremu, imam svoja očekivanja i bojim se da li ću ih ispuniti, ali sve to prođe čim vidim pitanja ili zadatke. Oni su onda najvažniji. Nisam razočaran kada ne osvojim nagradu, ali mislim da uvek može bolje.

Za obično školsko gradivo Luki uglavnom ne treba puno učenja, ali takmičenja su več druga priča. Kada je „sezona“ takmičenja u jeku, onda, kako kaže, za knjigom provede i nekoliko sati dnevno.

- Nekada zna biti dosta naporno i teško, ali predmete koji me jako zanimaju ne smatram učenjem, pošto to radim za sebe, to mi predstavlja zadovoljstvo – ističe Luka. - Najviše volim da tražim sličnosti između geografije i biologije, koje su dosta povezane. Zanima me i istorija, naročito antika i stari vek, ali i moderna istorija. Interesuju me sve priče koje nam istorija može ispričati i šta sve možemo naučiti iz njih. Zaista mislim da je istorija učiteljica života i da dosta pouka možemo ispisati, samo ako je poznajemo.

U slobodno vreme Luka najviše voli da čita romane, a iz osnovne škole, u nove izazove, poneće mnogo lepih uspomena.

USPESI

5.razred: opštinsko takmičenje – II mesto srpski jezik, I mesto bilogija, III mesto istorija; okružno takmičenje: III mesto biologija

6.razred: opštinsko takmičenje: I mesto biologija, II mesto istorija; okružno takmičenje: II mesto bilogija, II mesto istorija

7.razred: opštinsko takmičenje: I mesto geografija; okružno takmičenje: I mesto biologija, II mesto geografija; republičko takmičenje: bilogija pohvala

8.razred: opštinsko takmičenje: II mesto hemija, I mesto geografija, I mesto bilogija, II mesto istorija; okružno takmičenje: I mesto bilogijam II mesto geografija, III mesto hemija, engleski pohvala; republičko takmičenje: biologija diploma za osvojenih 96/100 poena

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5841
Povezane teme
osnovna škola jovan mikić oni dolaze
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.