Komentara: 0
Pregleda: 1464

Oni dolaze: Goran Vujanić, đak generacije OŠ „Vuk Karadžić“ Bajmok

16.09.2020. u 15:44h
Izvor: Subotica.com
Oni dolaze: Goran Vujanić, đak generacije OŠ „Vuk Karadžić“ Bajmok

Za osam godina pohađanja škole „Vuk Karadžić“ u Bajmoku, Goran Vujanić nije izostao nijedan čas. Iako više nego neobično, to nije jedino zbog čega je proglašen za najboljeg đaka svoje generacije. Laskavi epitet i Vukovu diplomu, Goran je zaslužio pre svega zbog svojih uspeha i izuzetnog zalaganja na časovima.

- Možda deluje čudno, ali ja zaista nisam imao potrebe da izostanem ni sa jednog časa. Srećom nisam bio bolestan, i kada bi me hvatala prehlada to je bilo tokom raspusta, a ostalo ništa nije bilo toliko ozbiljno da bih pravio izostanke – priča nam Goran. - Na tome su mi čestitali i nastavnici i školski drugari, jer kako kažu, to se ne viđa svaki dan.

Pored toga što sa časova ne izostaje, on na njima i pomno prati nastavu, što mu znatno olakšava posao te kod kuće za knjigom provede nešto više od sat vremena. Zahvaljujući tome ima vremena da se u slobodno vreme bavi košarkom, slika...

- Ali svakodnevno! To je savet koga se uvek držim, da ne učim pred kontrolni, da ne čekam da se gradivo nagomila nego odmah posle časova da uradim domaći i naučim. To mi pomaže i sada a verujem da će i u budućem školovanju – dodaje Goran, koji svet nauke nastavlja u Gimnaziji „Svetozar Marković“. – Vrlo često sam imao tremu pred odgovaranje ili takmičenje, ali kad to prođe samo se odjednom opustim i kao da ništa nije bilo.

Temeljno i disciplinovano učenje donelo mu je uspehe iz matematike, veronauke, engleskog jezika...

- Strane jezike posebno volim, važno je da ih znamo jer nam otvaraju mnoga vrata. Možemo da komuniciramo sa ljudima koji nisu iz naše zemlje, upoznajemo druge krajeve... U svakom slučaju važno je poznavati strane jezike – poručuje vredni mladić. – Žao mi je što zbog korone nisam išao na okružno takmičenje iz engleskog jezika, verujem da bih se plasirao dalje. Naučiti jezik nije teško ako se dobro savladaju osnove, onda se sve nadgrađuje. Učio sam i nemački, a verujem da ću ga sada u Gimnaziji usavršiti.

Pored jezika, Goran sa ljubavlju uči i istoriju, jer je, kako tvrdi, i lepo i važno poznavati naše pretke.

- Istorija, naročito naša nacionalna, je bogata zanimljivim događajima i likovima koji su obeležili jedan period. Po meni najvažniji događaj u našoj istoriji je Prvi srpski ustanak, 1804. godine, koji je otvorio put državnosti naše zemlje – objašnjava Goran. – Mnogo od nje možemo da naučimo.

USPESI

PETI RAZRED: 3. mesto na Opštinskom takmičenju iz biologije
ŠESTI RAZRED: 3. mesto na Opštinskom takmičenju iz biologije
SEDMI RAZRED: 3. mesto na Eparhijskom kvizu znanja „Sveti Sava i osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve
OSMI RAZRED: 3. mesto na Opštinskom takmičenju iz engleskog jezika

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 nedelje i 5 časova
Komentara: 0
Pregleda: 1464
Povezane teme
Bajmok oni dolaze osnovna škola vuk karadžić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.