Komentara: 1
Pregleda: 5329

Oni dolaze: David Šimoković, đak generacije OŠ "Đuro Salaj"

07.08.2018. u 12:44h
Izvor: Subotica.com
Skromnost, iskrenost, marljivost i odgovornost, osobine su koje krase Davida Šimokovića, đaka generacije OŠ "Đuro Salaj".
Oni dolaze: David Šimoković, đak generacije OŠ "Đuro Salaj"

Već prilikom pripremanja za prva takmičenja iz matematike u trećem i četvrtom razredu, kod Davida Šimokovića probudila se nesvakidašnja želja, žar i neopisiva sreća, kako zbog samog učešća, tako i zbog postignutih rezultata. Nadahnut iskrenim osećanjem radosti, želeo je da se oproba i u drugim predmetima, te su ubrzo usledila takmičenja iz biologije, engleskog jezika i istorije, za koju kaže da mu je omiljeni predmet.

- Istorija je veoma zanimljiva nauka i sviđa mi se sve što smo do sada učili, odnosno svetska, nacionalna i kulturna istorija. Godine mi ne zadaju velike muke, zbog toga što imam poseban način na koji ih pamtim, tačnije uz pomoć različitih asocijacija što mi omogućava da ih lakše memorišem - kaže David, koji ne krije da su mu društvene nauke lakše od prirodnih. - Iz biologije mi se najviše dopada fauna, zato što mi je približnija, dok mi je jedino žao što iz engleskog nisam uspeo da osvojim diplomu. Nisam stigao mnogo da vežbam, ali mi je nedostajalo i iskustva, jer je takmičenje iz engleskog moguće tek u osmom razredu i stoga nisam ni znao kakva pitanja da očekujem.

Oni dolaze: David Šimoković, đak generacije OŠ "Đuro Salaj"

Iako je tokom osmogodišnjeg školovanja bio skroz odličan učenik i učesnik mnogobrojnih takmičenja, David je iznenađen i počastvovan titulom đaka generacije. Ponosan na dobijeno priznanje, jer je u ostvarene rezultate uložio mnogo truda i napora, posebno naglašava da je zahvalan svojim nastavnicima, koji su mu na ovom putu bili verna pratnja.

Nastavnici su nam zaista mnogo pomagali i uvek su se trudili da pruže svoj maksimum, pogotovo kada je trebalo da nas pripreme za takmičenja. Zbog toga mi nikada nije bio problem što moram da ostajem na dodatnoj nastavi niti mi je teško padalo što moram više da učim - nesebičan je David, koji pomenute rezultate ne smatra svojim najboljim i najvažnijim osobina.

ONI DOLAZE, SEZONA II - U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom dosadašnjeg obrazovanja, nastavljamo serijala tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu.

Van škole i školskih obaveza, ovaj skroman i nadaren učenik je član Subotičkog tamburaškog orkestra, u kojem svira tamburu već dve godine. Takođe, bio je izuzetno angažovan i aktivan u vanškolskim aktivnostima, te je učestvovao u brojnim predstavama i priredbama.

- Pa prija mi slava od predstava - našalio se David. - Nastavnica kaže da sam malo monoton, ali mi se gluma sviđa i drago mi je što sam imao priliku da se okušam i na tom polju.

Nakon završetka osnovne, na redu je srednja škola, a David kaže da mu je velika želja da upiše IT smer u Tehničkoj školi "Ivan Sarić", jer mu se programiranje dopada i smatra da je to posao budućnosti.

Oni dolaze: David Šimoković, đak generacije OŠ "Đuro Salaj"

USPESI

4. razred

 • Pohvalnica na opštinskom takmičenju iz matematike;
 • Treće mesto na okružnom takmičenje iz matematike.

5. razred

 • Treće mesto na opštinskom takmičenju iz istorije;
 • Treće mesto na opštinskom takmičenju iz biologije.

8. razred

 • Treće mesto na opštinskom takmičenju iz istorije.
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5329
Povezane teme

oš đuro salaj

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
  Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
  Pravila komentarisanja
  Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.