Komentara: 0
Pregleda: 262

Digitalizacijom poljoprivrede do efikasnije proizvodnje, boljih prinosa i većih prihoda

27. mart 2024. u 19:00 časova
Inspira (Hotel Galleria)

Subotičko udruženje IT Subotica 2030BioSens Institut iz Novog Sada organizuju besplatno predavanje za poljoprivrednike iz Subotice i Severno Bačkog okruga na temu kako da uz pomoć besplatnih digitanih alata poljoprivrendici unapredie svoju proizvodnju, uštede dragoceno vreme i postignu bolje prinose.

Na predavanju ćete saznati koji su to alati već javno dostupni domaćim poljoprivrednicima a koji im mogu pomoći da unaprede svoju farmu i način na koji obavljaju svakodnevne poslove.

Predavači će pričati o vrlo popularnoj aplikaciji AgroSens koja već uveliko pomaže poljoprivrednicima i poljoprivrednim kompanijama u praćenju stanja useva i planiranju poljoprivrednih aktivnosti, sa posebnim naglaskom na to kako i vi možete da je koristite, i to besplatno. Zatim, pričaće se o platformi e-Agrar na čijem razvoju se uveliko radi a koja treba da olakša i ubrza dobijanje podsticaja i komununikaciju poljporvirednika sa javnim institucijama. Tu je i aplikacija Dim.rs, kao i potencijalno druga digitalna rešenja razvijena sa ciljem digitalizacije svakodnevnih procesa važnih za farmere.
 
Govornici:
•    Milijana Vujasinović – rukovodilac Centra za razvoj proizvoda, BioSens institut
•    Vladan Minić – menadžer Centra za razvoj proizvoda, BioSens institut
•    Petar Stakić, izvršni direktor IT Subotica 2030
 
Posle izlaganja uslediće neformalno druženje i posluženje.

Predavanje će se održati u prostorijama Inspira grupe, zgrada hotela Galerija, 5 sprat. Zbog adekvatne organizacije molimo vas da svoje prisustvo potvrdite na mejl: filip.budanovic@itsubotica2030.rs

Digitalizacijom poljoprivrede do efikasnije proizvodnje, boljih prinosa i većih prihoda
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.