Komentara: 0
Pregleda: 851

Predstava "Ne idi daleko"

27. maj 2023. u 19:30 časova
Subotica Više detalja

Predstava „NE IDI DALEKO”

Na sceni subotičkog Dečjeg pozorišta u subotu, 27. maja od 19.30 časova.

Predstava proglašena za najbolju predstavu za decu u celini na nedavno održanom 72. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine. Namenjena je deci starijoj od 12 godina, ali i mladim i odraslim osobama.

Ulaznice možete rezervisati pozivom na broj telefona 024/555-715, svakog radnog dana od 8 do 15 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 250 dinara.

Nakon veoma zapaženog gostovanja u Osijeku i uspešnih, nagradama ovenčanih izvođenja na festivalima u Splitu i Zrenjaninu, predstava „Ne idi daleko” se vraća na scenu Dečjeg pozorišta, gde će subotička publika biti u prilici da je pogleda u subotu, 27. maja od 19.30 časova.

TEKST i REŽIJA: Tamara Kučinović k.g.

REČ REDITELJKE O PREDSTAVI: Predstava „Ne idi daleko” suptilno i nenametljivo progovara o utjecaju rata na jednu obitelj, nekada sretnu. Predstava živopisno pokušava ocrtati utjecaj rata na čovjeka, muškarca, ženu, dijete, kćer, sina, sestru, brata, oca, majku. Pod stegom rata svaka duša se lomi, savija, deformira, trune, zatvara, postaje kruta, hladna i gruba. Takvoj, slomljenoj i hladnoj duši teško je očuvati nježnost, ljubav, sreću i sve ono što jednu obitelj čini zajednicom. S takvim dušama obitelji se otuđuju, raspadaju i bespovratno nestaju. Predstava „Ne idi daleko” stoga odlučno želi ispričati priču jedne obitelji koja može biti svaka obitelj na koju je rat na neki način utjecao bez obzira na nacionalnost, vjeru, rasu i državu u kojoj živi. Sudbina pomalo stvarnih likova ispričana je iz vizure dječaka koji vidi ono što drugi ljudi ne mogu vidjeti. Tuđe duše. Taj isti dječak svojom zrelošću, svojim istančanim osjećajem za druge i svojim nevinim pogledom na svijet daje nam odgovor na pitanje: „Što se ljudima dogodi da zatvore svoju dušu?”, i još važnije: „Kako tu dušu ponovno otvoriti, zavoljeti i razumjeti.”

• Dramaturgija predstave: Matea Bublić k.g.

• Scenografija i projekcije: Davor Molnar k.g.

• Glazba: Petar Eldan k.g.

• Oblikovanje svjetla: Tamara Kučinović k.g.

• Igraju:

Marko Vujević

Uroš Mladenović

Viktorija Palfi

Danka Balać

Stefan Orovec k.g.

Staša Blečić k.g.

 

Dobro došli!

Predstava "Ne idi daleko"
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.