Komentara: 0
Pregleda: 300

Radionica: Tajne tkanja - Népi szövő műhely

26. septembar 2020. u 10:00 časova
Mađarski kulturni centar Palić

Radionica “Tajne tkanja” održaće se u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u Mađarskom kulturnom centru (Bohinjska bb) u subotu 26. septembra 2020. godine sa početkom u 10 časova.  Radionica je dvojezična, namenjena svima bez obzira  na godine, sav materijal je obezbeđen a učešće je besplatno.

Prijave su moguće putem mejla : gradionice@gmail.com

Tkanje je aktivnost gde su ruke zaposlene, a mozak se odmara. Tkanje, jedno od najstarijih oblika umetnosti i zanata, sve češće se prepoznaje kao vrsta terapije. Postavljanje čvrste osnove razboja, tako da nije labava, ali ni previše zategnuta, ritmično provlačenje niti kao udah i izdah, pomažu da se pronađe mir, par trenutaka za sebe.

Radionicu će voditi Eva Lindeman, kreativka i sertifikovana učiteljica tkanja po programu stručne škole iz Mađarske sa bogatim radioničarskim iskustvom i kao učesnica i kao voditeljka na raznim manifestacijama negovanja tradicionalnih vrednosti  narodne umetnosti (izložbe, radionice, konkursi, prodajne izložbe) .

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli.

Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat otvara vrata Mađarskog kulturnog centra na Paliću, mesta susreta i razmena ideja, mesta u kome se pruža podrška regionalnim umetnicima i promovišu najrazličitiji trendovi u kulturi.  Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.

Događaj se organizuje u skladu sa odredbama Vlade Republike Srbije, nošenje maski je preporučeno u zatvorenom prostoru kao i poštovanje fizičke distance. Prostor se dezinfikuje prema preporukama svetske zdrastvene organizacije.

Radionica: Tajne tkanja - Népi szövő műhely
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.