Komentara: 0
Pregleda: 392

Koncert Mironosice

26. septembar 2020. u 18:00 časova
Mađarski kulturni centar Palić

Koncert hora Mironosice održaće se u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u Mađarskom kulturnom centru (Bohinjska bb) u subotu 26. septembra 2020. godine sa početkom u 18 časova.  

Ulaz je slobodan. Dobrodošli!

Udruženje žena ''Mironosice'' iz Subotice оsnоvаnо je 2013. gоdinе u Subоtici prevashodno u cilju pomoći bolesnoj deci, deci samohranih roditelja, socijalno ugroženoj populaciji, starim licima, i deci sa posebnim potrebama kao i svim ostalim akcijama humanitarnog karaktera a vokalna grupa je osnovana 2015. godine. Ženska vokalna grupa "Mironosice Subotica" je 2017. godine dobila plaketu za najpopularniji hor u Subotici, ima četiri međunarodne horske i četiri državne nagrade kao i mnoge interesantne projekte u saradnji sa muzičarima koji su u toku ili u pripremi. Koncert u Mađarskom kulturnom centru na Paliću će biti 135. nastup po redu od osnivanja. Grupom upravlja Ivana Gospić osim u sezoni 2018/19 kada je grupu privremeno vodila inače glavna solistkinja grupe, prof mr Dušica Vucelja.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli.

Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat otvara vrata Mađarskog kulturnog centra na Paliću, mesta susreta i razmena ideja, mesta u kome se pruža podrška regionalnim umetnicima i promovišu najrazličitiji trendovi u kulturi.  Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.

Događaj se organizuje u skladu sa odredbama Vlade Republike Srbije, nošenje maski je preporučeno u zatvorenom prostoru kao i poštovanje fizičke distance. Prostor se dezinfikuje prema preporukama svetske zdrastvene organizacije.

Koncert Mironosice
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.