Kiš radioničari predstavljaju!

Kiš radioničari predstavljaju!

 

U petak, 24. maja 2019. godine, sa početkom u 19 sati, u Omladinskom klubu "Skladište" polaznici radionica Fondacije "Danilo Kiš": Kiš teatra na srpskom i mađarskom jeziku, Književnog kluba i Hora savremene muzike predstaviće se povodom 14. rođendana Fondacije "Danilo Kiš" sledećim programom:

 

Kiš teatar na srpskom: "Ljubav" (deo predstave)

Publika će imati priliku da vidi deo predstave čiji je radni naslov "Ljubav". Predstava se bavi odnosom prema ovoj dosta širokoj temi, posmatrajući je kroz najrazličitije kontekste - porodične, prijateljske i muško-ženske odnose. Kroz odrastanje nam se menjaju prioriteti, a samim tim i svest o poimanju ljubavi. Likovi upadaju u dilemu prema ovome nekad veoma apstraktnom pojmu i nedostižnom idealu, zbog čega imaju potrebu da komuniciraju sa publikom i traže odgovore. Svaki od glumaca će prikazati kako izgleda određeni životni period, od rođenja do smrti, i kako izgledaju naša očekivanja  kad je u pitanju - ljubav. Predstava pruža istovremeno i poseban muzički doživljaj, jer svaki od glumaca pravi muziku u okviru zadate scenske teme.

 

Kiš teatar na mađarskom: "Strah i jeza u Subotici" Borisa Kučova (odlomci iz predstave)

Igraju: Adam Ađaš, Fani Pinter i Pana Černai.

 

Hor savremene muzike:

Carrie Jacobs-Bond: "I Love You Truly"

William B. Bradbury: "The Solid Rock"

Gospel tradicional: "Amazing Grace" 

Abba: "Mama mia"

 

Književni klub:

Koliko puta dnevno pogrešite? Uhvate li Vas napadi panike i preispitivanja? Čak i kada Vam se čini da ste skrili sve svoje misli, neko Vam sudi.

Budite deo Kengurske sudnice. Osudićemo sedam smrtnih grehova i pobuditi misli o pravednosti greha. Biće ovo uvertira za veliku predstavu koja tek sledi.

Kengursku sudnicu izvode članovi Književnog kluba po sopstvenom tekstu i u sopstvenoj režiji.

Učesnici:

Porota: Barbara Kujundžić, Petra Čamprag, Stela Nemčev, Filip Silađi

Optuženi: Ognjen Nedić, Dijana Lacman, Maja Rudinski, Ivana Stuparević, Danijel Ištvan, Henrijeta Maronka

Tužilac: Denis Dautović

Narator: Saša Vukov

Sudija: Martin Kiš

 

Ulaz je slobodan.

0

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.