Komentara: 0
Pregleda: 1532

Koncert: Pannon jazz night "Four Fat Horses"

24. jul 2019. u 23:00 časova
Bioskop "Abazija" Više detalja

Koncert pod nazivom Pannon jazz night: Four Fat Horses održaće se u sredu 24.jula 2019. godine sa početkom u 23 časa u dvorištu Bioskopa Abazija. Koncert se organizuje u sklopu projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Ulaz je slobodan.

Four Fat Horses je muzički sastav kog čine Luka Malko (gitara), Pavle Zvekić (gitara i klavir) i Nikola Vladušić (bubnjevi), Armand Mesaroš (bass) i Nikola Spasojević (saksofon). Do sada su svirali zajedno u raznim projektima kao što su "Oslobodi se i sviraj", "Studio 11 sessions" ,"Vertigo band", "Guštenice", "Luka Malko trio","Iz principa”. Four Fat Horses je sastav jazz muzičara koji u svom izrazu koriste i spajaju elemente mađarske i srpske nacionalne kulture kombinujući ih sa savremenim muzičkim izrazom.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli. Zahvaljujući lokalnim običajima i kulturnoj raznobojnosti u jednoj od najzanimljivijih regija Evrope, na teritoriji Evroregije DKMT nalaze se županije Bač-Kiškun i Čongrad, kao i Autonomna pokrajina Vojvodina. Na ovim područjima već vekovima zajedno žive mnoge nacije, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom.

Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat će uskoro iznedriti Mađarski kulturni centar na Paliću, buduće mesto susreta i razmena ideja, mesto u kome će se pružati podrška regionalnim umetnicima i promovisati najrazličitiji trendovi u kulturi.

 

Koncert: Pannon jazz night "Four Fat Horses"

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.