Koncert: Transpannon etno music night

Bioskop "Abazija"

Koncert pod nazivom TRANSPANNON ETNO MUSIC NIGHT održaće se u utorak 23.jula 2019. godine sa početkom u 23 časa u dvorištu Bioskopa Abazija. Koncert se organizuje u sklopu projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Ulaz je slobodan.

Tenji Edit (Tényi Edit) i Vladimir Todorović  su world music dvojac iz Subotice kome se pridružuju Tot Andraš (Toth Andras) i Lehel Njerš  (Nyers Lehel). Ovaj muzički sastav gradi svoj dinamičan izraz koristeći različite motive Balkana, posebno se oslanjajući na elemente mađarske muzike. Na njihovom repertoaru se nalazi world muzika satkana od raznih elemenata Balkana, Karpatskog basena, centranoevropske i istočnoevropske tradicije. Arhaične pesme zvuče potpuno drugačije u njihovom izvođenju jer oni originalnim narodnim pesmama daju potpuno novi ukus, zvuk i iskustvo kombinujući akustični džez i savremenu klasičnu muziku sa tradicijom.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli. Zahvaljujući lokalnim običajima i kulturnoj raznobojnosti u jednoj od najzanimljivijih regija Evrope, na teritoriji Evroregije DKMT nalaze se županije Bač-Kiškun i Čongrad, kao i Autonomna pokrajina Vojvodina. Na ovim područjima već vekovima zajedno žive mnoge nacije, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom.

Colourful Cooperation promoviše reginalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat će uskoro iznedriti Mađarski kulturni centar na Paliću, buduće mesto susreta i razmena ideja, mesto u kome će se pružati podrška regionalnim umetnicima i promovisati najrazličitiji trendovi u kulturi.

0

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.