Komentara: 0
Pregleda: 217

Besplatni treninzi programiranja robotića za decu

22. oktobar 2019. 09:00 časova
Infostud Hub Više detalja

„Learning for the 21st Century” — besplatni treninzi programiranja robotića za decu u Startit Centru Subotica. U periodu od septembra 2019. do aprila 2020. organizacija SEE ICT i Startit Centar Subotica radiće na sprovođenju projekta „Learning for the 21st century“ koji se sprovodi u partnerstvu sa UNICEF-om.

Ideja projekta je da deca, starosti od 11 do 14 godina (V, VI, VII, VIII razred osnovne škole), kroz treninge steknu osnovna znanja o programiranju i razviju interesovanje za ovu temu. Sva deca od starosti od 11 do 14 godina, pozvana su da učestvuju u treninzima na kojima će učiti osnove programiranja i robotike. Polaznici će imati priliku da se upoznaju i poigraju sa robotima koji mogu da trče, skaču, crtaju, plivaju, igraju i izvode razne druge akrobacije. Tokom tri treninga od po tri sata naučiće kako da sami upravljaju robotima, koristeći jednostavan programski kod.

Prolaskom kroz ove treninge želimo da decu upoznamo sa novim tehnologijama pomoću kojih će razviti nova interesovanja i veštine korisne u svakodnevnom životu. Realizacija treninga odvijaće se u 12 gradova u Srbiji.

Trajanje i termini
U skladu sa školskim smenama, odredili smo dva termina treninga za koja možete prijaviti svoje dete:

utorak, sreda, četvrtak od 9 do 12 časova
utorak, sreda, četvrtak od 15 do 18 časova

Prijave
Biće održano 9 trening sesija u Subotici, a u nastavku se možete prijaviti na prvu:

22 – 24. oktobar — prijavni formular: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScaPEycs_KHIFncFB3-A4sPK-A7liKF1g1JT--SLhGO5d2b1A/viewform

Uslovi za upis
Dete mora biti u mogućnosti da prisustvuje svih 3 sata koliko traje trening sesija.
Sva oprema za realizaciju programa će biti obezbeđena od strane organizatora.
Tročasovni trening će se održati u Startit Centru Subotica koji se nalazi na adresi Korzo 1 (drugi sprat).
Za više informacija oko prijava možete nas kontaktirati putem sledećih mejlova: zeljko.crnjakovic@seeict.org ili nina@startit.rs

Besplatni treninzi programiranja robotića za decu
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.