Komentara: 0
Pregleda: 1462

Koncert: Pannon express - Gyass band

22. jul 2019. u 23:00 časova
Bioskop "Abazija" Više detalja

Koncert pod nazivom Pannon express: Gyass band održaće se u ponedeljak 22.jula 2019. godine sa početkom u 23 časa u dvorištu Bioskopa Abazija. Koncert se organizuje u sklopu projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

U sastavu Gyass band su tri rođena brata Kurina, Mihael (cimbalo i gitara), Janoš ( klavir, viola) i Ferenc (kontrabas, bas-gitara). U sastavu benda je još i Goran Evetović koji će nastupiti na bubnjevima. Gyass na romskom jeziku znači kretanje. Bend je nastupao u  Nemačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji kao i na brojnim festivalima  kao što su Exit, Sziget, Etno fest... Sarađivali su sa brojnim izvođačima kao što su Šaban Bajramović, Zdravko Čolić, Kornelije Kovač, Bajaga, Đorde Balašević, Zvonko Bogdan, Roby Lakatoš , Lajko Felix,  Gipsy Filharmonija Budimpešta, Orkestar Sveti Đorđe.

 Ulaz je slobodan.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli. Zahvaljujući lokalnim običajima i kulturnoj raznobojnosti u jednoj od najzanimljivijih regija Evrope, na teritoriji Evroregije DKMT nalaze se županije Bač-Kiškun i Čongrad, kao i Autonomna pokrajina Vojvodina. Na ovim područjima već vekovima zajedno žive mnoge nacije, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom.

Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat će uskoro iznedriti Mađarski kulturni centar na Paliću, buduće mesto susreta i razmena ideja, mesto u kome će se pružati podrška regionalnim umetnicima i promovisati najrazličitiji trendovi u kulturi.

Koncert: Pannon express - Gyass band

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.