Komentara: 0
Pregleda: 263

Ноћ музеја 2019

18. maj 2019. 18:00 časova
Srpski kulturni centar "Sveti Sava" Više detalja

 Изложба

"СРБИ ЛИВАЊСКОГ ПОЉА - ТРАЈАЊЕ КРОЗ ВЕКОВЕ"


Удружење Огњена Марија Ливањска, Београд

 

"СРБИ ЛИВАЊАКОГ ПОЉА - ТРАЈАЊЕ КРОЗ ВЕКОВЕ" - Срби су вековима живели на подручију Ливањског поља. Током тог дугог периода, под сменом политичких, историјских, демографских околности и у складу са природном и општом средином у којој су живели, дефинисали су своје обичаје, ношњу, музику, оруђа, градили верске, културне и образовне институције и објекте, истрајавајући у очувању свог националног и верског идентитета. У том истрајавању трпели су притиске и разне патње, а често га плаћали и животима.

Циљ организације изложбе је приказивање широј јавности српске културне и духовне заоставштине, очување свести о месту порекла и вековном животу Срба на подручјима која данас нису у саставу Републике Србије и Републике Српске као матичних земаља српског народа. Изложба је својеврсни допринос државним институцијама и професионалцима у очувању истине, односно борби против прикривања и фалсификовања демографских и других података и прекрајања историје на бивши југословенскимм просторима и од стране институција и појединаца других народа који живе на том простору.

Ноћ музеја 2019
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.