Komentara: 0
Pregleda: 514

Predavanje: Kultura nasilja

17. oktobar 2017. u 19:00 časova
Savremena galerija Subotica Više detalja

U Savremenoj galeriji Subotica će u utorak i sredu biti održani prateći programi izložbe Oh Yeah...Oh Yeah... beogradskog multimedijalnog umetnika Saše Tkačenka koja se zatvara u petak, 20. oktobra 2017. Izložba je ambijentalna postavka koja se bavi predstavama destrukcije u popularnoj kulturi i estetizacijom nasilja koje se sve liberalnije percepira

Predavanje Nine Racić, psihološkinje i integrativne psihoterapeutkinje pod nazivom „Kultura nasilja“ biće održano kao prvi od najavljenih programa u utorak, 17. oktobra u 19 časova.

Svakodnevni život protkan je nasiljem različitih vrsta. Industrija zabave i pop kultura su samo jedni od posrednika širenja učenja nasilnih obrazaca ponašanja. Tradicionalne, patrijarhalne vrednosti i dalje imaju veliki uticaj na našem području, a stavovi o prihvatanju i normalizaciji nasilja se prenose generacijama. Kroz predavanje će se dati neki od odgovora na sledeća pitanja:
Šta sve podrazumevamo pod fenomenom nasilja?
Da li i na koji način na nas utiče nasilje u pop kulturi?
Ko sve utiče na porast nasilja kod mladih?
Kako smo naučili da tolerišemo nasilje?
Nina Racić je psihološkinja i integrativna psihoterapeutkinja pod supervizijom, u edukaciji pri Srpskom udruženju za integrativnu psihoterapiju i EUROCPS. Poslednjih pet godina je članica organizacije SOS ženski centar u Novom Sadu, gde se bavi tematikom nasilja kroz psihoterapiju i savetovanje sa ženama sa iskustvom nasilja, kao i kroz preventivni radioničarski rad sa mladima, gde su neke od tema rodno – zasnovano nasilje, partnerski odnosi, diskriminacija, asertivna komunikacija.
Radi individualno psihološko savetovanje i psihoterapiju pod supervizijom u Subotici i Novom Sadu.

Predavanje: Kultura nasilja
Povezana vest
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.