Vikend mentalnog zdravlja: Partnerski odnos i mentalna higijena

Vikend mentalnog zdravlja: Partnerski odnos i mentalna higijena

 

Pozivamo vas na novi ciklus besplatnih predavanja i radionica o mentalnom zdravlju u Omladinskom klubu “Skladište”. Sezonu otvaramo 17. novembra 2018. godine programom “Vikend mentalnog zdravlja” koji Centar za lični razvoj “Spektrum” organizuje u saradnji sa Fondacijom “Danilo Kiš”.

Teme o kojima ćemo pričati tokom novembra usmerene su na međuljudske odnose sa najbližima i biće realizovane kroz interaktivna predavanja i radionice. Posebnu pažnju posvetićemo uvek aktuelnoj temi - borbi protiv nasilja (vršnjačko nasilje, partnersko nasilje...). Radionice će biti posvećene temama rada na sebi u partnerskom odnosusamohranom roditeljstvu, kao i emocionalnom opismenjavanju.

Cilj programa je da se pokrene diskusija o mentalnoj higijeni kao sastavnom delu naše svakodnevice. Osvešćivanjem sopstvenih i tuđih emotivnih procesa, otvorenijom komunikacijom i razvijanjem empatije poboljšavamo kvalitet međuljudskih odnosa, kao i odnos prema sebi.

subota, 17. novembar

16.00 – 18.00

Partnerski odnos i mentalna higijena

Svi mi, manje-više, vodimo računa o higijeni našeg  fizičkog tela: održavamo ličnu higijenu, redovno se hranimo i vodimo računa o svom zdravlju. Slično je i sa održavanjem higijene prostora u kome boravimo, kao i higijene prostora koji nas okružuje. Ali koliko vodimo računa o higijeni naše duše, naših misli, navika  i osećanja? Koliko se bavimo „higijenom odnosa” koje gradimo sa drugim ljudima i gde su u toj priči i partnerski odnosi? Ovo su samo neka od pitanja na koja će biti dati odgovori kroz interaktivno predavanje. Kroz diskusiju težiće se pronalaženju odgovora na pitanja kako mentalno zdravlje partnera doprinosi građenju zdravog, vitalnog, stabilnog  i dugovečnog partnerskog odnosa.

Predavanje drži Eržebet Blaško, diplomirani psiholog  i geštalt psihoterapeut sa dugogodišnjim radnim iskustvom. 

Prisustvo na svim predavanjima i radionicama je besplatno, uz prethodno prijavljivanje zbog ograničenog broja mesta. Zainteresovani se mogu prijaviti putem mejla na:

0

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.